День захисту дітей – свято особливе…

    День захисту дітей – свято особливе, урочисте, по-справжньому дивовижне. Адже діти – майбутнє нації, її опора та почесне місце серед інших народів. Це пелюстки чарівної квітки, що з ранковим променем сонця розпускаються і пестять навколишній світ своєю красою і неповторністю. Щоб виплекати цю квітку, ім’я якій ДИТИНА, потрібна неабияка дбайливість, ніжність, турбота. Тому у закладах освіти Бершадщини відбулися святкові заходи з нагоди Дня захисту дітей. 
     Дошкілля вразило різноманітністю і незвичайністю: проведено онлайн-вернісаж «Розмалюй свою мрію», фестиваль рухових активностей «Рух заради здоров’я», віртуальні подорожі в країну казки, танцювальні хвилинки, ігри-руханки, перегляд дитячих мультфільмів та кіно.
     У закладах загальної середньої освіти стартував онлайн-челендж «Дитинства чудова пора», оформлено віконні виставки «Мій улюблений мультик», «Моя улюблена казка». Захоплююче проводилися міжкласні змагання «Чудовий світ дитинства» (конкурси, естафети, вікторини, брейн-ринги). Також змістовними і цікавими були бібліотечні уроки, присвячені творчості дитячих письменників, тематичні виставки художньої літератури.
      Заклади позашкільної освіти презентували світ дитинства у різноманітті: конкурси творчих робіт «Щасливе дитинство», майстер-класи «Творча майстерня» та «Казковий світ», шаховий турнір «Королева дитинства», онлайн-концерт «Мелодії дитинства», гра-квест «Острів скарбів». 
      Також нестандартними і захоплюючими були міжобласні дитячі змагання зі стрільби стендової та турнір з футболу.
      3 червня 2021 року за сприяння Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації 16 дітей пільгових категорій закладів загальної середньої освіти Бершадської міської територіальної громади побували у Подільському зоопарку (м.Вінниця) на святкових заходах. Дітей розважали аніматори; цікавою та змістовною була екскурсія зоопарком та Dиnо-парком, і, звісно, подарунки  й смаколики від організаторів та спонсорів.
      Але святкові заходи продовжуються. Нестандартно підійшли до відзначення Дня дитинства у Бершадській станції юних техніків: на 11 червня 2021 року заплановано свято «Наші таланти» (вшанування кращих вихованців закладу).
     Отже, світ дитинства цікавий, неповторний, сповнений мрій і бажань. Як хочеться, щоб він був яскравим, як веселка, чарівним, як казка, захоплюючим, як пригодницька подорож. То ж дбаймо про це! Бо діти – наше щасливе майбутнє!
                                                                     Олена Деркач, консультантка КУ «БЦПРПП»
      


Продовження тексту новини



04.06.2021 | Aдмін

Вернутись назад