Життя школи: організація дистанційного навчання у школах району. Бершадська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3

    Карантин у школах, який з 12 березня ввели через корона-вірус COVID-19, не схожий на попередні. Зараз перед школою стоять нові виклики і завдання, які вимагають гнучкості і швидких рішень. Одне з нових завдань – організація дистанційного навчання, до якого були не зовсім готові всі учасники освітнього процесу. 
   Коли було повідомлено про початок карантину, педагогічний колектив Бершадської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 почав вивчати ресурси, що допоможуть організувати дистанційне навчання школи. Врахувавши всі рекомендації відділу освіти та промоніторивши серед учнів нашої школи, які засоби ІКТ у них наявні та чи у всіх учнів є доступ до мережі Інтернет, було обрано засоби комунікації для кожного конкретного учня, з попереднім висвітленням завдання згідно розкладу на сайті школи. Отже, вся потрібна інформація обов’язково з’являється на сайті школи та постійно оновлюється. 


   Щоб налагодити зворотній зв’язок з учнями середньої та старшої ланки було вирішено використовувати групи в соціальній мережі Viber. Кожен класний керівник створив спільноту  свого класу, в якій він спілкується з учнями, передає важливу інформацію батькам. Учні, опрацювавши завдання, скидають їх безпосередньо учителю-предметнику на його особистий номер у Viber або на електронну адресу (електронні адреси усіх учителів школи висвітлені на сайті). 
    У початкових класах учителі працюють на онлайн-дошці Padlet. Padlet – це універсальна онлайн-дошка (онлайн-стіна), яку нескладно опанувати та легко застосовувати в навчальному процесі. Для реєстрації можна використовувати електронну пошту або наявний акаунт Google. Класні керівники початкових класів на дошці розміщують завдання для учнів свого класу на тиждень: тексти, графічні зображення, мультимедійні файли, посилання на сторінки Інтернет, замітки та інше. Сервіс повністю безкоштовний, не обмежує користувача в кількості створюваних сторінок і підтримує кирилицю. Для кожного предмету створена сторінка із завданнями, учні виконавши завдання прикріплюють до цієї сторінки виконану роботу. Учитель має змогу бачити, перевірити та прокоментувати роботу кожного учня.
   Наші учителі не бояться труднощів,  не важливо, скільки їм років, – це чудова можливість дізнатися щось нове, використати час вимушеного карантину з користю для себе, стати медіа грамотними, відкрити нові можливості навчання.


22.04.2020 | Aдмін

Вернутись назад