Життя школи: організація дистанційного навчання у школах району. Війтівська ЗОШ І-ІІІ ступенів

   Карантин - не канікули, а нові можливості: для педагогів - познайомитися, освоїти і використовувати у роботі всі можливі інтернет ресурси (платформи, сайти, канали тощо); для дітей - навчитися правильно організовувати свій день і самостійно навчатися; для батьків - глибше пройнятися проблемами власної дитини; всім учасникам навчально-виховного процесу - налагодити нові форми ефективної співпраці.
   Ретельно проаналізувавши весь потенціал дистанційного навчання, адміністрація Війтівської загальноосвітньої школи виважено та оперативно організувала цей процес. На сайті школи створено платформу «Дистанційне навчання» https://wishkola.org.ua/disted, де кожен учитель, учень, батько може отримати всю необхідну на цей період інформацію. Тут кожен учитель-предметник щотижня оновлює програмові теми (згідно календарного планування) з посиланням на матеріал підручника, відеооуроки, презентації; завдання для самостійного виконання. Для підготовки завдань, розробки уроків-інструкцій, вчителі школи використовують як можливості Google диска (створення онлайнових презентацій, документів, Google-форм), так і можливості віртуальних дошок: Padlet та Linoit.


     Також вчителі працюють з платформою для дистанційного навчання https://disted.edu.vn.ua/
    Для проведення уроків, візуального спілкування з учнями в режимі реального часу, вчителі школи використовують систему онлайн-конференцій «Zoom» https://zoom.us/ (зокрема, Демидов А.М., Ковальчук О.М., Попсуй С.І.). Система дозволяє без особливих зусиль підключатись учням зі стаціонарних ПК, ноутбуків, планшетів або смартфонів. Дитина є повноцінним учасником уроку, задавати питання, конспектувати матеріал, виконувати вправи по вказівці вчителя (імітація роботи біля дошки). Для вчителя система дає можливості повного контролю над процесом проведення віртуального уроку, зокрема, педагоги мають змогу демонструвати презентації, відео або просто свій робочий стіл чи вікно браузера.
   Для контролю знань в тестовій формі в режимі реального часу, проведення контрольних робіт, вчителями школи використовуються платформи Classtime, «Всеосвіта» та «На Урок».
Проте найважливіше в дистанційному освітньому процесі - зворотній зв’язок: учитель - учень, батьки. Тому на сторінці «Дистанційна освіта» розміщено електронні адреси всіх учителів, куди діти надсилають виконані роботи, отримуючи натомість аналіз цих робіт, консультації учителя. Класними керівниками створено Viber-групи, де відбувається активне спілкування учителя-дітей-батьків. 
   Учителі намагаються не перевантажувати дітей завданнями, але не завжди це вдається, бо програма потребує її виконання.
    Не забули у Війтівській школі і про учнів, які закінчують школу екстерном (7 осіб). Для них розміщено завдання з підготовки до підсумкових контрольних робіт, налагоджено зворотній зв’язок, проводяться консультації.
    Не забуваємо, що діти радіють витівкам, іграм, розвагам, тому  на сайті створено сторінку «Не нудьгуй», де можна знайти посилання на перегляд хорошого кінофільму, взяти участь у черговому флешмобі або квесті. Флешмоб «Життя на карантині» знову об’єднав всіх учнів школи.
    Отже, віртуальні двері Війтівської школи завжди відчинено. Заходьте!


16.04.2020 | Aдмін

Вернутись назад