«Моя Вінниччина»

     Традиційно щорічно в кінці березня проводиться обласна краєзнавча олімпіада «Моя Вінниччина». Ініціатором її проведення став обласний центр туризму та спорту. Метою олімпіади є вивчення та пізнання історії рідного Поділля. Адже знання свого минулого, його дослідження та поширення є чи не найголовнішим завданням для збереження  історії та культури свого народу.
     Олімпіада проводиться  в два тури: перший – заочний та другий – очний, який проходить на базі Вінницького обласного краєзнавчого музею. Учасники клубу «ШТОРМ», що діє при Флоринській ЗОШ І-ІІІ ступенів , щорічно беруть участь у проведенні цієї олімпіади. Першу нагороду у 2015 році здобула Патлатюк Владислава, виборовши ІІ місце. Ця перемога стимулювала інших  учнів до вивчення історії рідного краю.


     Цього року у м. Вінниці  відбулася ювілейна ХХХ обласна краєзнавча олімпіада «Моя Вінниччина». Для участі в ній було відібрано серед учнів Флоринської ЗОШ І-ІІІ ступенів 12 учасників. Представляти нашу школу випала честь таким учням, як Бабчуку Владиславу, Рожко Діані, Шатайло Марині, Кравчук Катерині, Мотуз Марії та наймолодшому учаснику цієї олімпіади Чорнокульському Павлу.
     Тематика цьогорічної ювілейної олімпіади присвячувалася 75-річчю визволення Вінниччини від фашистсько-німецьких загарбників. Завдання олімпіади були різноплановими. Для того, щоб їх виконати, потрібно було докласти чимало зусиль та попрацювати з різними джерелами.
     Старання нашої команди були не марними: учениця 8 –А класу Рожко Діана виборола ІІ місце, решта стали призерами олімпіади. Всі учасники були нагороджені грамотами та цікавими брошурами й буклетами з історії рідного краю.
      Щиру вдячність висловлюють учасники олімпіади Миколі Володимировичу Краснєєву, директорові ДП «Бершадський лісгосп» та  Оксані Михайлівні Тартачній, начальнику відділу освіти, фізичної культури та спорту Бершадської РДА за сприяння в організації даної поїздки .

Учитель історії  Флоринської ЗОШ І-ІІІ ст., 
Ольга Рудківська


09.04.2019 | Aдмін

Вернутись назад