Семінар-практикум вчителів географії

      30 листопада 2018 року  на базі Поташнянської ЗОШ І-ІІ ступенів  відбувся семінар-практикум вчителів географії району  на тему «Оптимізація фори та методів організації освітнього процесу під час формування географічних понять і картографічної грамотності з урахуванням пізнавальних можливостей учнів». На даному методичному заході були присутні вчителі географії з 12  шкіл району.     
        З метою оцінки процесу викладання та навчання учасники семінару відвідали урок географії у 6 класі на тему: ««Мінерали та гірські породи. Корисні копалини та їх застосування» з елементами використання методів та форм роботи, висвітлених у методичній темі, якій провела учитель географії  Дудник Світлана Миколаївна.  Учасники семінару на практиці мали можливість ознайомитися з різними формами пошуково-дослідницької роботи на уроці, побачили використання дієвих прийомів, направлених на розвиток вмінь та навичок  учнів. Зокрема, таких як,  робота з різними географічними джерелами й узагальнення отриманої інформації, групова работа, работа з картою та краєзнавча робота. Також урок був цікаво підсилений  комп’ютерною презентацією. 
 


        Родзинкою семінару стала екскурсія до музею села та огляд картин художника-земляка Прокопа Колісника. Вчитель зарубіжної літератури Поташнянської ЗОШ І-ІІ ступенів, Баранова О.І. розповіла учасникам семінару біографію та життєвий шлях славетного земляка. 
       Масу позитивних емоцій отримали учасники семінару, відвідавши виховний захід «З Україною в серці». Вчителі та учні зуміли захопити глядачів своїми музичними та хореографічними здібностями, які були високо оцінені гостями свята.  
         Районний семінар   відбувся  в атмосфері  педагогічної єдності, розуміння, глибокої щирості, яку зуміли створити  педагоги шкіл району та  учасники освітнього процесу  Поташнянської ЗОШ І-ІІ ступенів під керівництвом директора школи  Соболєвої Наталії Василівни.                
          Закінчилась творча зустріч колег-географів обговоренням побаченого, обміном думками, побажанням миру, взаєморозуміння, успіхів у педагогічній роботі.

Методист Процепова О.О.


03.12.2018 | Aдмін

Вернутись назад