ЗНО з української: якісно новий тест

Тест зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури у 2021 році складається із завдань чотирьох форм: завдань з вибором однієї правильної відповіді, завдань на встановлення відповідності («логічні пари»), завдань відкритої форми з короткою письмовою відповіддю і завдання відкритої форми з розгорнутою письмовою відповіддю.
    Загальна кількість завдань тесту з української мови і літератури – 67, на їх виконання учасникам буде відведено 210 хвилин.
   Результат виконання завдань № 25-63 частини «Українська мова» та № 67 частини «Українська мова» («Власне висловлення») буде зараховуватися як державна підсумкова атестація з української мови.
    Результат виконання завдань № 25-63 та № 67 може бути використано під час вступу до закладів вищої освіти, як конкурсний предмет «Українська мова». Результат виконання всіх завдань тесту може бути використано під час вступу до закладів вищої освіти, як конкурсний предмет «Українська мова і література», що визначено Умовами прийому до закладів вищої освіти у 2021 році.
      Максимальна кількість тестових балів, яку може отримати учасник ЗНО з української мови, правильно виконавши всі завдання № 25-63 та № 67, що будуть зараховуватися як державна підсумкова атестація, дорівнює 74 тестовим балам.
     Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з української мови і літератури - 116 балів.

Олена ДЕРКАЧ, консультант КУ «БЦПРПП»

 



Продовження тексту новини



25.01.2021 | Aдмін

Вернутись назад