Вчимо і навчаємось на карантині

   Для нас, учнів та вчителів Дяківської ЗОШ І-ІІ ступенів, загальнонаціональний карантин, введений через епідемію коронавірусу, не перетворився на незаплановані канікули, а навпаки - став новим викликом часу, надав можливість впроваджувати у своїй роботі дієві елементи дистанційного навчання та використовувати оптимальні засоби ІКТ.
  Перед педагогами школи постало питання: як  організувати продуктивний освітній процес дистанційно? Після  активного обговорення  було вирішено по максиму задіяти шкільний сайт.  Насамперед,  в рубриці «Новини»  учнів та батьків  було поінформовано про серйозність ситуації  та  розміщено  інформацію на тему «Як запобігти коронавірусу?»


   Наступним кроком стало створення розділу «Дистанційно-змішане навчання», де кожен учитель, учень та батьки можуть отримати всю необхідну на цей період інформацію. Кожен учитель-предметник щотижня оновлює програмові теми (згідно календарного планування), надає  посилання на матеріал підручника, відео-уроки, презентації, вправи для самостійного виконання, використовуючи для більш якісного навчання електронну освітню платформу «Мій Клас».
   Завдання дублюються класними керівниками через мобільний зв'язок з учнями та їх батьками,  а також через створені групи  у Viber та  Messenger.
    Для спілкування адміністрації школи з педагогічним колективом використовується Viber та мобільний зв’язок.
  Для зворотного зв'язку та індивідуальних консультацій учнів з учителями-предметниками в цьому ж розділі подаються номери мобільних телефонів та їх електронні адреси.
  Для перегляду учнями відео-уроків  Всеукраїнської школи он-лайн на сайті розміщено їх розклад, а також,  для зручності, є відповідні посилання для кожного класу окремо.
   На період карантину було вирішено вести «Портфоліо учня» для контрою і перевірки виконаних завдань.
  Для вчителів період карантину – це час для  самоосвіти,  можливість впровадження елементів нових технологій у педагогічну практику та використання  в роботі  методики перевернутого класу.
  Для дітей організовано проведення флешмобів «Навчаємося дома» та «Залишайся дома заради здоров'я».
  Отже, карантин – це не вирок, а час для «перезавантаження», впровадження  нових ідей та перший крок до діджіталізації школи.


28.04.2020 | Aдмін

Вернутись назад