Семінар учителів математики

    28 лютого 2020 року на базі Великокиріївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар учителів математики на тему «Формування ключових компетентностей на уроках математики». Участь у семінарі взяли 25 педагогів закладів освіти району. 
    Учні 6 та 11 класів привітали гостей школи із народним святом Масляної. Учасники семінару мали можливість зробити колективне фото біля «Математичної Масляної».


Тематику українських традицій  було продовжено і на уроці математики в 6 класі з теми «Раціональні числа. Математична Масляна», що пройшов у формі уроку-презентації з елементами народознавства. Учитель Горбенко Тетяна Олександрівна, яка працює над проблемою «Розв’язування прикладних задач на уроках математики як засіб формування ключових компетентностей учнів», на своєму  уроці показала вміння школярів перевіряти свої знання через онлайн-тестування, використала ІКТ для методу самоаналізу та колективної творчості, індивідуалізованого застосування програм залежно від особливостей учнів.  Діти познайомилися з традиціями святкування Масляної, до кожного дня тижня виконували відповідне завдання. Урок спрямований на формування ключових та предметних компетентностей, на виховання поваги до народних свят і традицій.
Вчитель Горбенко Т.О. підготувала позакласний захід  «Математика в ХХІ столітті» у формі «живої газети», в якому взяли участь учні 5-11 класів. Метою заходу було  переконати учнів у необхідності вивчення математики, познайомити з життям і діяльністю відомих вчених-математиків, захопити цікавими інсценівками, жартами, вікторинами, математичними іграми тощо. Така форма проведення заходу сприяє розширенню та поглибленню математичних знань учнів.
На завершення семінару практичним психологом школи Бугерою А.М. було проведено з учителями математики  практичне заняття у формі психологічного релаксу «Пізнай себе»


02.03.2020 | Aдмін

Вернутись назад