І знову лине колискова...

      З нагоди відзначення Дня матері в Україні, Міжнародного дня сім'ї та напередодні Дня захисту дітей на базі закладу дошкільної освіти «Сонечко» м.Бершаді відбувся районний фестиваль-конкурс «Колискова пісня». До участі у конкурсі були запрошені працівники дошкільної освіти, батьки, бабусі та дідусі, інші особи (старші 18 років), причетні до виховання дітей дошкільного віку, які стали переможцями відбіркового етапу.
     Мета фестивалю полягала у відродженні кращих народних традицій національного виховання дітей дошкільного віку.
      Колискові - це джерело ніжності, любові, людяності й добра. Вони навчають любити правду, батька й матір, поважати старших. Звертання до дитини з умовлянням спати, до птахів і тварин - оберігати сон дитини, оспівувати колиску, звіряток, квіти, дерева, любов до рідної землі становлять зміст цих пісень.


     Приємно відзначити, що з кожним роком зростає виконавська майстерність конкурсантів. У конкурсі взяли  участь 17 учасників: 8- музичних керівників, завідуюча, 7 матерів,  повар дитячого садка та 22 дітей. Було представлено 17 колискових у живому виконанні, частина з яких супроводжувалась фонограмою, відеороликами та хореографічними композиціями у виконанні дітей. Варто відзначити артистичність дітей ЗДО «Малятко», «Сонечко» та «Пролісок»  м.Бершаді, ЗДО «Барвінок +» с.Яланець.
    Вразили членів журі та присутніх артистизмом, сценічною культурою та режисерським оформленням номеру колектив вихователів дошкільного закладу «Малятко» м.Бершаді та мама вихованки Гуменюк Ірина Анатоліївна,  родинний дует музичного керівника ЗДО «Веснянка» с.Бирлівка Безкубської Тетяни Миколаївни, мама вихованця ЗДО «Колосок» с.Флорино Маліцька Людмила Дмитрівна. 
    Яна Предолюк, представник закладу дошкільної освіти «Мрія», зачарувала присутніх народним співом, виконавши «Колискову для сина» на слова Лесі Українки. Захоплююче враження справили своїм виступом ансамбль вихователів «Сонцесвіт» ЗДО «Сонечко» м.Бершадь, завідуюча ЗДО «Сонечко» с.Серединка Тетяна Сивак, повара ЗДО «Ромашка» с.Красносілка Тетяна Краснова, музичний керівник ЗДО «Колосок» с.Флорино Світлана Бендус, музичний керівник ЗДО «Сонечко» с.М’якохід Микола Вялов, музичний керівник ЗДО «Дзвіночок» с.Маньківка, музичний керівник ЗДО «Світанок» с.Устя Ольга Пугач виконала колискову на англійській мові.
    Всі виступи конкурсантів свідчать про відродження народних традицій, збагачення репертуару для дітей в дитячих садочках та вдома.
    Виступи оцінювали викладачі дитячої музичної школи ім. Р.Скалецького Наталя Сторожук та Лариса Баранова, керівник дитячого зразкового ансамблю автентичного співу «Оберіг» Ярослава Тенетко, методист районного методичного кабінету з дошкільної освіти – Наталія Свистун,  та голова ради голів профкому працівників освіти Микола Морочинський. При оцінюванні журі звертало увагу на рівень змістовності, виконавську майстерність, артистизм та сценічну культуру, якість музичного супроводу, режисерське оформлення номеру, кількість осіб, задіяних у групу підтримки. Відповідно до розробленого Положення про конкурс «Колискова пісня», членами журі було визначено призові місця:
Гран- Прі – колектив вихователів ЗДО «Малятко» м.Бершадь;
І місце –представник ЗДО  «Мрія» с.Війтівка Яна Предолюк;
ІІ місце – музичний керівник ЗДО «Веснянка» с.Бирлівка Тетяна Безкубська,
ІІ місце –представник ЗДО «Колосок» с.Флорино Людмила Маліцька;
ІІІ місце – представник ЗДО «Ромашка» с.Красносілка Тетяна Краснова,
ІІІ місце – представник ЗДО «Сонечко» м.Бершадь Анна Пондо.
Всім учасникам конкурсу вручені грамоти та подяки від відділу освіти, фізичної культури та спорту, переможцям - грошові нагороди від профспілкового комітету. 
Бажаємо переможцям конкурсу гідно представити наш район на обласному конкурсі «Колискова пісня», який відбудеться у червні 2019 р.
Наталія Свистун , методист РМК з дошкільної освіти


13.05.2019 | Aдмін

Вернутись назад