Щасливе дитинство

 Щасливе дитинство… Зоряне, неповторне, захоплююче. Палахкотить ніжним дотиком люблячих долонь матері, підтримкою дужого батьківського плеча, безмежною любов’ю і неповторністю. 
   Дитина, сім’я, щастя… Ці слова такі близькі кожному з нас, бо втілюють радість і неповторність, вони магічні, чисті, як джерельна вода, світлі, як блакить неба, ніжні, як пелюстки троянди. 
     Мудрість батьків, їх безмежна любов до дитини передавалися з покоління в покоління, захоплювали, будили у юній душі потяг до досконалості, небайдужості, неповторності, вселяли прагнення бути взірцем. Тільки в щасливій сім’ї – щасливе дитинство. І ця істина проста, незаперечна. 
     Згадаймо слова Ліни Костенко: 

  Стоїть у ружах золота колиска.
Блакитні вії хата підніма.
Світ незбагненний…
    Саме так! Світ дитинства казковий, чарівний, сповнений радістю, веселощами, добротою, юнацькими неповторними мріями, першим коханням і першою розлукою. І все в ньому здається таким простим, спокусливим, загадковим, а часом мінливим і незбагненним. Як хочеться повернутися туди, в країну із чудовим найменням ДИТИНСТВО. Так, саме туди, де тебе чекають бабуся з дідусем, кіт-воркіт біля воріт, виглядають матуся з татусем, де цвітуть мальви під тином, і на старій гіллястій груші біля хати - лелеча клекітна сім’я. Вони такі рідні, дбайливі, люблячі. Вони саме життя, святість,  сплеск кохання і ніжності, любові і добра.
     То ж нехай ДИТИНСТВА неповторний світ сяє сонячними пелюстками, цвіте барвистими квітами, палахкотить неопалимою купиною, будить у юних душах бажання жити, творити, плекати добро. Бо дитячі мрії – сни казкові, вони мінливі, бажані, загадкові. Не порушуймо їх, а вознесімо до незвіданих висот. Бережімо ДИТИНСТВО! Це так сьогодні важливо!
      ІЗ ДНЕМ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ! ІЗ ДНЕМ ДИТИНСТВА!

                                                                       Олена Деркач, консультантка КУ «БЦПРПП» 
 

 



Продовження тексту новини



28.05.2021 | Aдмін

Вернутись назад