Розвиток учнівського самоврядування – запорука виховання соціально активної та свідомої молоді

     20 квітня, відбулася оперативна онлайн-нарада з питань організації діяльності органів учнівського самоврядування в закладах загальної середньої освіти.  У заході взяли участь керівники органів управління освітою територіальних громад, лідери учнівського самоврядування та куратори лідерського учнівського руху. Загалом задіяно 90 осіб. Бершадську міську територіальну громаду представляли голова Бершадської організації лідерів учнівського самоврядування  «Союз старшокласників «Юність»» Опацька Аліна (учениця 9 класу Баланівського ЗЗСО І – ІІІ ступенів) та координатор роботи лідерів учнівського самоврядування – Криворуцька Л. Т.
     Під час зустрічі виступили радник Голови Вінницької ОДА з питань молодіжної політики Микола Кобися, Тетяна Лісогурська, начальник відділу взаємодії з територіальними громадами, управління взаємодії з органами місцевого самоврядування Департаменту гуманітарної політики Вінницької ОДА, голова Вінницької обласної ради старшокласників «Лідер» Настя Баланюк. Доповідачі окреслили  питання розвитку молодіжного руху в області, починаючи з учнівського самоврядування в закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти, звернули увагу на проведення виборів до органів учнівського самоврядування закладів загальної середньої освіти у 2020 – 2021 навчальному році та роль учнівського самоврядування в процесі духовного становлення особистості і дитячого лідерства, та підвищенні престижу лідерського учнівського руху. Адже розвиток учнівського самоврядування – це основа для подальшої розбудови свідомого громадянського суспільства в Україні.
   Варто відзначити, що лідерами учнівського самоврядування Вінниччини започатковано низку актуальних проєктів: «35 роковини трагедії на Чорнобильський АЕС», акція «Серце до серця» під гаслом «Здорові немовлята», «25-та річниця Конституції України», фестиваль короткометражного кіно «Погляд у майбутнє», конкурс відеороликів «Відкривай Україну», приурочені 30-й річниці незалежності України.

 

 


Продовження тексту новини



22.04.2021 | Aдмін

Вернутись назад