Відбулася Міжнародна акція «16 днів проти насильства»

       Щорічно в Україні, з 25 листопада по 10 грудня, проводиться Міжнародна акція «16 днів проти насильства», основними завданнями якої є привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків. До акції долучилися всі заклади освіти району.
        У шкільних бібліотеках пройшли тематичні виставки: «Стоп насильству!», «16 днів проти насильства», «1 грудня – Всесвітній День боротьби зі СНІДом», «Закони всім потрібно знати», «Добротою серце перевір», « Світ прекрасний  без насильства», «Зупини насильство – захисти себе». Для учнів старшої ланки організовані «круглі столи», дискусійні клуби. 
        З метою  попередження насильства в сім’ї, формування здорового способу життя, ввічливого та тактовного ставлення один до одного було проведено ряд профілактичних заходів, зокрема: години спілкування : «Як не стати жертвою насильства», «Насильство в сім’ї та права дитини», «Ніхто не має права ображати дитину», «Як протистояти насиллю над дітьми з боку дорослих»,  «Посієш вчинок-виросте звичка», «Добро лікує душу», « Булінг – проблема ХХІ ст.», « Ми за життя без насильства», «Зупинимо насильство над дітьми разом»;  превентивні години: «Життя дається один раз», «Стоп насильству. Твоя інформаційна безпека», «Насильство та його види», «Обережно: кібербулінг!», «Життя без насильства», «Насильству – НІ!», «Будемо добрішими», «Мій улюблений світ без насильства»,  «Зупини насильство в твоєму оточенні. Не будь байдужим», «Мої права та обов’язки», «Як запобігти насильству»,», «Що робити, щоб тебе не принижували», «Я маю право жити без насильства», «Здоров’я – найбільша цінність у житті»;  перегляд відеороликів: «Наші долоньки - проти насильства», «Насилля в сімї, терпіти чи ні», «Життя на продаж», «Грумінг», «Діти в безпечному середовищі»; «Розкажи дорослому, якому довіряєш», «Почни говорити»; конкурс малюнків: «Світ без насильства очима дітей», «Від миру вдома до миру в усьому світі», «Щаслива сім’я – сімя  без насильства», «Дитяче мистецтво проти насильства», «Ми проти жорстокого поводження з дітьми»;  «Ми за любов і добро»; «Щастя моєї сім’ї»; випуск стіннівки, розповсюдження буклетів:  «Ми проти жорстокого поводження з дітьми», «Ми проти насильства».


       Практичними психологами  та соціальними педагогами проведено консультації, бесіди, лекторії,  години спілкування, уроки толерантності та доброти,  тренінгові заняття:  «Ми звільнимо світ від насильства», «Попередження насильства та жорстокої поведінки»,  «Права дитини»,  «Як захистити свої права», «Чи є насильство в школі?», «Запобігання насильству серед дітей. Правила безпечної поведінки», «Я -проти насильства», Знай свої права, дитино!», «Толерантне ставлення один до одного», «Насильство як гостре соціальне явище», « Стоп насильству», «Профілактика булінгу в освітньому середовищі», « Твої права дитино»; години психолога: «Булінг в освітньому середовищі»,  «Стоп булінг!», «Ми проти насильства. Ми за любов і доброту!»,», «Гендер – це цікаво!», «Що буде,  якщо…», «Світ без насильства», «Як допомогти дитині стати впевненою у собі», «Насиллю скажемо « Ні!», «Як захиститись від домашнього насильства», «Вчимося жити в мирі та злагоді», «Види насильства та шляхи протидій», «Моя життєва позиція», «Попередження агресії та насильства». 
Людмила Пастух, психолог  КУ БЦПРПП


16.12.2020 | Aдмін

Вернутись назад