ЗНО-2021: реалії і сьогодення

    Зовнішнє незалежне оцінювання – це той стартовий майданчик, з якого дитина вирушає у світ дорослого життя. Це пріоритет і вимога сьогодення. В умовах сучасної освіти ЗНО набирає обертів: від знань до розвитку мислення, адаптації учня до нових реалій сьогочасу. 
   ЗНО-2021 має свої перспективи, вимоги і сучасні стандарти. Сьогодні внесено зміни до сертифікаційних робіт з української мови та літератури і математики. А це вимагає від учителя та учня нового підходу до здобуття знань, підготовки та якісного опрацювання теорії й опанування практичних навичок. Адже ЗНО – це результат співпраці «вчитель - учень». Час диктує своє: необхідно піднімати планку, постійно працювати над підвищенням вчительської майстерності, жити під рубрикою «вчуся я, вчу учня», і тільки тоді буде певний результат. Тому підготувати одинадцятикласників до успішного складання зовнішнього незалежного оцінювання та державної підсумкової атестації – це пошук нових освітніх технологій в умовах дистанційного навчання, бо прогрес диктує свої умови: результативності, умілого підходу до розв’язання проблем сьогодення. 
    І це, насамперед, потрібно завжди йти в ногу з сучасністю, бути обізнаними з новітніми ідеями в освіті, прагнути до самовдосконалення, самоосвіти, пошуку, прогресивності мислення та втілення передових технологій у практику роботи.


Олена Деркач, консультант КУ «БЦПРПП»
 
 


Продовження тексту новини



01.12.2020 | Aдмін

Вернутись назад