Відзначення Дня Гідності і Свободи в закладах освіти району

        Доленосні події в Україні – як реквієм Пам’яті про Небесну Сотню, Героїв ООС.  Про них пишуть у газетах і журналах, про них складають вірші, про них говорять з екранів телевізорів, їм присвячують мистецькі заходи у закладах освіти району.

Протягом минулого тижня у закладах загальної середньої освіти району відбулися заходи щодо відзначення Дня Гідності та Свободи, мета яких – утвердження ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного покоління об’єктивної інформації про доленосні події в Україні.

З метою виховання в учнів патріотизму, любові до Батьківщини проведені загальношкільні виховні години «Незалежність. Мир. Свобода», «Ми за мир в усьому світі», «Україна – країна незалежна», «За мир в Україні, за гідність кожної людини», тематичні уроки, лекції, бесіди «Патріотизм: Україна – це моя і твоя країна», «Пам’ять про Небесну Сотню», «Слава України не вмре, не поляже…», «Скажи своє слово про Україну».

Також відбулися засідання круглих столів за участю  воїнів ООС «Україна вільна держава», переглянуто документальні фільми «Революція Гідності», «Переломний момент», «Слідами лютневого  снігу» та лінійки пам’яті «Моя Батьківщини – Україна», «Подвиг Небесної Сотні», мета яких – вшанувати патріотизм і мужність захисників країни, прищеплювати любов до Батьківщини, розвивати бажання стати гідними громадянами України.

Пам’ять – це та ріка, що не обміліє, це та рана, що не загоїться, це та святиня, що житиме у віках. З метою вшанування пам’яті Героїв сьогодення у шкільних бібліотеках організовано книжкові виставки, присвячені героїзму учасників Революції Гідності та подіям на сході України «Жертовний шлях до свободи», «Небесна  Сотня», «Скорботна свічка пам’яті святої», «Пам’ять про героїв свята», «Помаранчева революція та Революція Гідності – шлях до свободи». Працівники відділу освіти Бершадської РДА та КУ «Бершадський центр професійного розвитку педагогічних працівників» здійснили покладання квітів до пам’ятного знака Небесної Сотні на центральній площі міста. Також хвилиною мовчання працівники освіти вшанували загиблих Героїв Бершадщини, бо віддали вони своє життя заради миру, добра, справедливості, заради життя на землі.

Пам’ять… Вона завжди з людьми. Вона нагадує нам, живим, про те, що герої не вмирають. Вони – в наших серцях… Вони – у спогадах, думках… Не забуваймо про це. 

Олена Деркач, консультант КУ «БЦПРПП»   



 

  


23.11.2020 | Aдмін

Вернутись назад