Толерантність

Толерантність - це мистецтво жити з іншими людьми та з іншими ідеями.                                                                                                            Кофі Аннан

   Міжнаро́дний день толера́нтності — свято, яке відзначається 16 листопада в усьому світі.Його запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно відїхнього віросповіданн, етносу або кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього. День толерантності нагадує всім людям про те,  що таким явищам як насильство, релігійне переслідування не місце в сучасному світі, а кожен повинен підтримувати принцип  терпимості та взаємної поваги.

  Толерантна людина – це особистість, якій притаманні моральні, духовні цінності та якості. Заклик толерантності – твори добро! Кожен з нас повинен вірити і творити добро, зробити те, що інші вважають неможливим, подати гідний приклад оточуючим, зробити щось таке, що принесе користь. 



       Щоб досягти успіху в житті, не бути конфліктним, кожному варто сформувати у собі толерантність як рису характеру. Для досягнення фактору терпимості необхідно:

1.     Розуміти, що всі люди – не кращі й гірші, вони просто різні;

2.     Навчіться сприймати людей такими, якими вони є. Не намагайтесь у них змінити те, що нам не подобається;

3.     Цінуйте в кожній людині особистість і поважайте її думку, почуття та переконання незалежно від того, чи збігаються вони з нашими;

4.     Знайдіть себе і за будь-яких обставин залишайтеся собою.

 Людмила Пастух, психолог КУ "БЦПРПП"

 



17.11.2020 | Aдмін

Вернутись назад