Як Бершадщина розпочала новий навчальний рік в умовах пандемії

     Топ-темою обговорень громадськості стала адаптація навчального процесу до умов карантину. Про це говорили як на державному рівні, так і власне у школах.
   Саме темі COVID - 19 було присвячено перші уроки - інструктажі в молодших і старших класах – таку рекомендацію надало Міносвіти педагогам, запропонувавши розроблені спільно з ЮНІСЕФ матеріали занять для різного віку. Дітям розповідали про важливість захисту від інфекції, про способи мінімізувати такі ризики та про те, до яких правил у школі їм тепер доведеться звикнути.
    1 вересня стало першим днем тесту нових правил, які МОЗ розробило для того, щоб знизити ризики інфікування.


   Школам рекомендовано не проводити традиційні лінійки, а на святкуваннях в альтернативному форматі дотримуватися дистанції, максимально розмежувати потоки дітей та організувати гнучкий графік навчання та харчування, дотримуватися суворих гігієнічних норм.
   2 та 3 вересня комісія, у складі: головного спеціаліста сектору з питань цивільного захисту, взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи районної державної адміністрації О.Філімонова, спеціаліста відділу освіти О.Ковальчук та представника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Бершадського МУ ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області О.Качан промоніторила стан підготовки Війтівської, Красносільської, Маньківської, Флоринської, Яланецької та Бершадської загальноосвітньої школи №1. Комісія мала змогу оцінити як у школах організовано навчальний простір відповідно вимог. 
    Результати моніторингу, в цілому, засвідчують належну підготовку навчальних закладів та створення умов для дотримання особистої гігієни учнями та працівниками школи.


04.09.2020 | Aдмін

Вернутись назад