Головні події освіти

Триває проведення основної сесії зовнішнього оцінювання. В Україні завершився другий тиждень проведення ЗНО. Протягом тижня було проведено наймасовіше тестування з української мови і літератури, тестування з фізики.
Поріг для тестів ЗНО може бути знижено. В Українському центрі оцінювання якості освіти допустили, що через епідеміологічну ситуацію та складності завершення навчального року в 2020 році може бути зменшений поріг «склав/не склав» для тестів зовнішнього оцінювання.
ЗНО відбувається у безпечних умовах. Найчисельніше тестування з української мови і літератури відбулось в безпечних умовах. Це свідчить про готовність дбати про здоров’я учасників протягом всієї основної та додаткової сесій ЗНО.


Учасникам пробного ЗНО почали повертати кошти. Щоб швидко отримати кошти, необхідно мати будь-яку картку в ПриватБанку. При цьому, гроші виплачуватимуть саме тій людині, яка була зареєстрована для участі у пробному ЗНО, а не її батькам чи іншим особам.
В Україні проведуть моніторинг якості дошкільної освіти. 1 липня в Україні стартував курс для національних експертів ECERS, які проведуть дослідження якості дошкільної освіти. Планується, що проміжні результати моніторингу будуть оприлюднені на початку 2021 року.
У МОН розробили зміни до критеріїв оцінювання в НУШ. Зміни стосуються критеріїв оцінювання результатів навчання учнів початкових класів Нової української школи, які навчаються за новим Державним стандартом початкової освіти, що ухвалений в 2018 році.
 


06.07.2020 | Aдмін

Вернутись назад