Талант – то крапля здібностей і море праці

   Діти – це майбутнє будь-якої нації, будь-якої держави, адже саме з них починається усе на світі. Не існує безталанних дітей – такої думки дотримуються відомі філософи й педагоги всіх часів і народів. «У кожній людині є сонце, тільки дайте йому світити», – вважав Сократ. 
    2019-2020 навчальний рік – це рік, який вніс у життя педагогів, учнів і батьків багато новизни та коректив. В непростих умовах сьогодення незмінними залишаються креатив, талант, обдарування і творчість наших учнів. Талановита дитина, як яскрава зірка на небосхилі, вимагає до себе особливої уваги.
    В Бершадському районі досвідчені педагоги системно й цілеспрямовано займаються з обдарованими дітьми, плекають їхні таланти та впевнено ведуть до перемог. Завершились інтелектуальні змагання серед обдарованих школярів. Відбувся ІІІ (обласний) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, у якому взяли участь 44 переможці ІІ (районного) етапу з української мови та літератури, математики, фізики, астрономії, біології, екології, іноземних мов, інформатики, географії, хімії, історії, основ правознавства, інформаційних технологій, трудового навчання і технологій, російської мови та літератури.


     Результатом наполегливої праці талановитих учнів закладів загальної середньої освіти району є 16 призових місць в обласному етапі олімпіад.
    Учні Війтівській ЗОШ І-ІІІ ступенів вибороли 6 призових місць:
Юраш Юлія з екології, 11 клас
Мордух Юлія з хімії, 9 клас
Тимошенко Святослав з історії, 11 клас
Петришин Віталій з інформаційних технологій, 10 класу
Хмарук Владислав, 9 клас та Козійчук Віталій 10 класу - з трудового навчання.
    По 2 призових місця в обласному етапі олімпіад здобули учні Бершадської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3: 
Садурський Олександр з фізики та астрономії, 11 класу
Рутковська Наталія з біології та української мови і літератури, 9 клас.
    Переможцями також стали:
     Зеленецька Альона, учениця 10 класу Бершадської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 з історії
Свистун Софія, учениця 10 класу П'ятківської ЗОШ І-ІІІ ступенів з французької мови
Люшня Яна, учениця 9 класу Баланівської ЗОШ І-ІІІ ступенів з фізики
Богаченко Анастасія, учениця 9 класу Бершадської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 з інформатики
Вітрук Дмитро, учень 10 класу Серединської ЗОШ І-ІІІ ступенів з біології 
Скогутовська Діана, учениця 10 класу Джулинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Джулинської ОТГ з географії.
    Щира подяка учням-переможцям обласного етапу олімпіад за високі результати та гідне представлення нашого району. Бажаємо і надалі зростати інтелектуально та творчо, відкриваючи нові грані таланту!
     Кажуть, що талант завжди родом із дитинства. І що кожна людина народжується із зернятком у руці. Тільки треба знайти поле, де це зерно найкраще проросте.
    В Україні за участі Президії Національної академії наук, Міністерства освіти і науки України створено комплексну програму пошуку, навчання й виховання обдарованих дітей і молоді «Творча обдарованість». Над виконанням цієї програми працює й Вінницьке територіальне відділення Малої академії наук України.
  Сьогодні ВМАН виховує професійно зорієнтованих, озброєних відповідним науковим, дослідницьким інструментарієм молодих людей, які вже у школі знають своє призначення, спрямування й покликання та йдуть до вищих навчальних закладів, чітко розуміючи, в якій галузі вони хочуть працювати.
     У нинішньому навчальному році члени районного наукового учнівського товариства «Ерудит» гідно представили Бершадщину, здобувши 4 вагомі перемоги в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України.
      Переможцями стали:
Рудь Інна, учениця 11 класу Флоринської ЗОШ І-ІІІ ступенів - секція «Охорона довкілля та раціональне природокористування»
Рурак Юхан, учень10 класу Баланівської ЗОШ І-ІІІ ступенів - секція «Теоретична фізика»
Максимець Лілія, учениця 9 класу Баланівської ЗОШ І-ІІІ ступенів - секція «Експериментальна фізика»
Люшня Яна, учениця 9 класу Баланівської ЗОШ І-ІІІ ступенів - секція «Астрономія та астрофізика».
     Ми пишаємося інтелектуальною елітою Бершадщини і бажаємо подальших успіхів. Ви - наше майбутнє, наша гордість і надія! Бажаємо вам наснаги й натхнення для наступних досліджень і проектів, однодумців у творчих пошуках, завзятості й сміливості у своїх прагненнях.
https://www.youtube.com/watch?v=lSyAMtZmgCg&t=8s

 


01.06.2020 | Aдмін

Вернутись назад