Дошкілля в час карантину

    Країна продовжує жити в умовах карантинних обмежень. У максимально короткий термін заклади освіти усіх рівнів налагодили якісне дистанційне навчання. Найважче організувати такий вид діяльності у дошкільній освіті, адже малюка не посадиш на тривалий час за комп’ютер, не змусиш робити завдання, не проконтролюєш якість засвоєння без участі дорослого. 
   Батькам дошкільника найважче, адже вони щохвилини дбають про розвиток, навчання і виховання дітей самостійно, несуть відповідальність за їхнє життя, здоров’я і безпеку. Аби вони не залишилися наодинці у цей складний час та виконуючи рекомендації Міністерства освіти і науки України, педагогічний колектив ЗДО №3 «Малятко» організував дистанційну освіту. Зокрема, кожен вихователь тримає тісний зв’язок з батьками своєї групи, поширює оголошення, поради, проводить індивідуальні бесіди. Заклад має сайт та групу в соціальній мережі, де пропонуємо онлайн-зустрічі вихователів з вихованцями, аудіорозповіді, відеоконтент, який відповідає програмовому змісту, теми для виготовлення виробів, аплікацій, малювання, розвиваючі та спортивні ігри, музичні паузи та фізкультхвилинки, тематичні поради та психологічні консультації для батьків.


   Такий вид освітньої діяльності виправдовує себе. Дітки радіють побачивши та почувши голос своєї виховательки, уважно слухають цікаві розповіді, разом обговорюють оповідання, вивчають вірші, малюють, аплікують, граються і танцюють. Також у нас є віртуальні прогулянки в природу, конкурси з подарунками, рубрика «Вечірня казка». Усі учасники освітнього процесу захоплені й активні, батьки часто діляться коментарями, відео та фото спільних з дітками занять.
   Творчий колектив закладу генерує нові ідеї, впроваджує сучасні технології оформлення інформації, практикує, зростає і вдосконалюється. Це складно, але водночас захоплююче. Головне, що ми виконуємо основну функцію закладу дошкільної освіти – задоволення потреб громадян у здобутті дошкільної освіти. Втім, як би цікаво не було онлайн, усі з нетерпінням чекаємо закінчення карантину, зустрічі у стінах рідного садочка, блиску очей навпроти, обіймів та роботи в звичному режимі. 
   Здоров’я всім, витримки, віри, надії і любові!


13.05.2020 | Aдмін

Вернутись назад