Життя школи: організація дистанційного навчання у школах району. Устянська ЗОШ І-ІІІ ступенів

  Коли виникає вимушена і нагальна потреба провадження освітнього процесу на відстані на допомогу учителю приходять сучасні технології. Сьогодні перед педагогами постало чергове непросте завдання – як організувати продуктивний освітній процес дистанційно. Окрім офіційних рекомендацій від міністерства, департаменту та відділу, є просте розуміння того, що дітей потрібно вчити, виконати навчальні плани, а до кінця навчального року лишилось не так багато часу… 
   Для вирішення поставлених завдань колектив нашої школи підійшов дружно і злагоджено. Насамперед, для різних інформацій працює та наповнюється публікаціями сайт школи. Група, що створена в Facebook, надає допомогу всім хто цікавиться подіями школи. Створені класними керівниками групи  Viber та Google класи.


   В першу чергу було проінформовано учнів та батьків про серйозність вірусу та засоби дезінфекцій. Було підібрано та розміщено для  учнів та їх батьків на сайті школи, в класних групах Viber та групі Facebook інформацію на тему «Як запобігти коронавірусу?». Розроблено вчителями індивідуальні плани роботи дистанційного навчання учнів 1-11-х класів, виготовлені дидактичні матеріали та підібрані інтернет-ресурси для уроків з різних предметів. Опрацьовані інструкції та методичні рекомендації.
   В Устянської школі розроблено ряд заходів щодо проведення занять за допомогою дистанційних технологій під час карантину та відпрацювання занять відповідно до навчальних планів після нормалізації епідемічної ситуації:
Робота за принципом «перевернутий клас» або змішаного навчання (теоретичний матеріал дається на самостійне опрацювання дітям, а практичне завдання перевіряється дистанційно).
Організація онлайн-консультацій вчителів.
Надання учням планів уроків для самостійного опрацювання (прочитай параграф, дай відповідь на запитання, подача теоретичного матеріалу через ілюстративне чи графічне зображення, відео для перегляду та закріплення знань і творче завдання, виконання якого дистанційне).
Уроки через Skype, пряма трансляція.
Використання платної платформи GSOS (математика), яка на час карантину надає безкоштовний доступ до всіх матеріалів для 5-9 класів.
Створення груп у месенджерах (учитель надсилає завдання, отримує виконані).
Віртуальний клас «ClassDojo», «GoogleClassroom» (платформа працює на ноутбуках, ПК, планшетах, мобільних пристроях).
    З шостого квітня учні активно долучились до «Всеукраїнської школи он-лайн», де мають можливість переглядати уроки.  Учні 10-11 класів для проходження он-лайн ЗНО зареєструвались на освітній платформі ЯвКурсі.
    Активно залучаються до он-лайн навчання і батьки, особливо учнів початкових класів. 
Отож, якісно організувавши освітній процес, ми зможемо з користю використати час вимушених обмежень карантину.


16.04.2020 | Aдмін

Вернутись назад