Нестандартний підхід до вивчення української мови та літератури

    19 лютого 2020 року на базі Голдашівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів відбувся кущовий семінар-практикум учителів української мови та літератури з теми «Нестандартний підхід до вивчення української мови та літератури».
    Сьогочас важливим у професії вчителя є знайти такий підхід до організації освітнього процесу у школі, щоб дітям було цікаво й легко здобувати знання та відтворювати їх на практиці. Тому на уроках словесності необхідним є впровадження нестандартних підходів до вивчення мовних тем.
      У практичній частині семінару важливими були навчальні і виховні елементи сучасних технологій. Уроки вчителів Голдашівської ЗОШ І – ІІ ступенів Федорової А. В. та Заболотної Л. В. відзначаються активним застосуванням новітніх освітніх технологій та нестандартним підбором основних форм і методів роботи. А це поєднання традиційних і нетрадиційних видів роботи. Педагоги району ознайомилися з практичною лабораторією словесників: проведено уроки української мови у 5 класі з теми «Узагальнення та систематизації знань з теми «Фонетика. Графіка. Орфоепія. Орфографія»» (учитель Федорова А. В.) та у 6 класі з теми «Прикметник: значення, морфологічні ознаки, синтаксична роль» (учитель Заболотна Л. В.)
 


   Відкриті уроки продемонстрували фахові знання, методичні вміння словесників, необхідність застосовування сучасних освітніх технологій, ІКТ, нових методів і прийомів роботи для формування ключових компетентностей учнів.
Сподобалася присутнім душевна атмосфера виховного колажу – візитки закладу освіти «Рідна школа – храм любові. Тепла, доброти».
     Підводячи підсумки семінару-практикуму, учасники відзначили необхідність застосування нестандартних підходів на уроках словесності. Адже це дає змогу розкрити у школярів вміння логічно й абстрактно мислити, критично висловлювати свої думки, порівнювати, узагальнювати.
   Педагоги обмінялися думками, побажали дітям наполегливості в оволодінні знаннями, а вчителям – натхнення, здоров’я  і бажання сіяти розумне, добре, вічне.
Олена Деркач, методист РМК


20.02.2020 | Aдмін

Вернутись назад