Нарада директорів закладів загальної середньої освіти

    30 cічня 2020 року на базі районного методичного кабінету відбулася нарада директорів закладів загальної середньої освіти. У її роботі взяли участь начальник відділу освіти, фізичної культури та спорту Бершадської райдержадміністрації О. М. Тартачна, завідувач районного методичного кабінету А. Г. Філімонова, методисти, директор Інклюзивно-ресурсного центру Л. Загарій, начальник Бершадського міжрайонного управління Держпродспоживслужби Губко Н. І., начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Покотило Ю. О., інспектор державної пожежно-рятувальної частини Осадчий О. П.
     Про матеріально-технічне забезпечення у закладах освіти району у своєму виступі розповіла начальник відділу освіти, фізичної культури та спорту Бершадської райдержадміністрації О. М. Тартачна. Начальник наголосила на тому, що сьогочас важливою є дитина та її комфорт у школі. Саме це запорука її розвитку, навчання, креативного вдосконалення її здібностей та обдарувань.


     На питанні безпечного харчування учнів у школах зупинилася начальник Бершадського міжрайонного управління Держпродспоживслужби Губко Н. І. Вона зазначила, що державна політика у сфері забезпечення учнів у закладах загальної середньої освіти достатнім, якісним і безпечним харчуванням спрямована на зміцнення і збереження їх здоров'я шляхом організації раціонального збалансованого харчування та здійснення профілактики захворювань, запобігання їх розвитку, а також створення умов, за яких можливо задовольнити потреби кожної дитини у достатньому, якісному та безпечному харчуванні. Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Покотило Ю. О. висвітлила питання дотримання санітарно-гігієнічних норм у шкільних їдальнях та на харчоблоках.
    Освіта дітей з особливими потребами сьогочас пріоритетна у роботі адміністрації шкіл. І тому правильна та змістовна її організація у закладі освіти є зараз необхідною. Директор ІРЦ Л. Загарій детально висвітлила питання роботи з дітьми, які потребують особливої педагогічної уваги, зупинилася на нововведеннях.
    Про пожежну та техногенну безпеку в закладах освіти району розповів інспектор державної пожежно-рятувальної частини Осадчий О. П. 
   На питанні добровільної сертифікації педагогічних працівників зупинилася завідувач районного методичного кабінету Філімонова А. Г. Доповідач звернула увагу присутніх на те, що сертифікація – це оцінювання професійних компетентностей вчителя. Вона допомагає виявити кращих вчителів – професіоналів та агентів змін у освіті, які готові поширювати свій досвід.
    Отже, правильна організація роботи школи – це місток до сучасної організації освітнього процесу, створення комфортного середовища, в якому головною є дитина та її інтереси.


31.01.2020 | Aдмін

Вернутись назад