Розпочалась реєстрація учителів на сертифікацію-2020

     15 січня розпочалась реєстрація учителів початкових класів, які у 2020 році мають намір взяти участь у пілотній сертифікації.
    Цього року сертифікація відбуватиметься вже вдруге, а квота вчителів, які зможуть взяти в ній участь складає 2 тисячі осіб.
    Міністерством освіти визначено граничну кількість учителів, які зможуть взяти участь у сертифікації в кожному регіоні країни.
   Найбільшу квоту цього року мають Дніпропетровська і Львівська області - по 140 учасників. Одеська область отримала 124 місця, Київська і Харківська по 108. У Києві сертифікацію зможуть пройти 117 учителів початкових класів.


    У 2020 році сертифікація відбуватиметься за новим порядком. Зокрема, вже на першому етапі відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання вчителів, за результатами якого буде визначено тих вчителів, які будуть допущені до наступних етапів сертифікації — самооцінювання власної педагогічної майстерності та вивчення експертами практичного досвіду роботи учителя. Процес сертифікації триватиме впродовж року.
    Учасники, які успішно пройдуть процес сертифікації, отримають доплату до заробітної плати протягом 3-х років та наступну кваліфікаційну категорію.
Реєстрація для участі у сертифікації триватиме до 31 січня 2020 року.
   Щоб успішно зареєструватись для участі у сертифікації майбутньому учаснику необхідно сформувати комплект реєстраційних документів та надіслати його рекомендованим поштовим відправленням до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти або подати нарочно.
Галина Савчук, методист РМК


29.01.2020 | Aдмін

Вернутись назад