Навчання продовжується: ідемо в ногу з часом!

    Сучасні перетворення в країні і у світі, відкритість суспільства, інформаційна доступність диктують нові вимоги до викладання. Модернізація системи середньої освіти кардинально змінює підхід до навчання і виховання учнів. Сьогодні вчитель повинен не стільки надавати знання в готовому вигляді, скільки прищеплювати інтерес до навчання, розвивати дослідницькі навички учнів, пробуджувати потребу до самоаналізу, саморозвитку та самовдосконалення в особистісному плані, тобто вчити вчитися. Для реалізації цього завдання використовуються досягнення комп'ютерних технологій, причому в даний час відбувається перехід від E-learning (електронного навчання) до Smart Education - «розумного навчання».
    10.01.2020р. на базі Війтівської ЗОШ І-ІІІ ст. (кер. Ковальчук О.М.),  Осіївської ЗОШ І-ІІІ ст. (Гудименко О.М.), Бершадської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 (Шабовта С.О.), Шляхівської ЗОШ І-ІІІ ст. (Олексій Л.В., Шаргородський О.Ф.) відбулися кущові навчання учителів 4-х класів з використання мультимедійної дошки, фабрики  друку  в навчально – виховному процесі.


    Використання інтерактивної дошки, по-перше, значно підвищує інтерес учнів до виконання вправ, дозволяє прискорити темп уроку і залучити до нього весь клас, підвищити активність і зацікавленість учнів, показати свої знання. Інтерактивна дошка дозволяє прискорити темп уроку. По-друге, така діяльність сприяє формуванню в учнів адекватної самооцінки. По-третє, дозволяє фіксувати відповідь кожного учня, тобто виключає  можливість списування, тому формуються навички самостійної роботи, зростає самоповага і впевненість у своїх можливостях.
   Пояснення матеріалу з використанням SMART-технологій дозволяє зробити розповідь учителя яскравішою, інформативнішою і цікавішою. Однак слід зауважити: використання інтерактивної дошки вимагає серйозної і більш тривалої підготовки до уроку, навичок роботи з комп’ютером. Проте витрачені зусилля і час обов’язково принесуть бажаний результат.
Галина Савчук, методист РМК


11.01.2020 | Aдмін

Вернутись назад