РАЙОННИЙ СЕМІНАР УЧИТЕЛІВ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ

      13 грудня 2019 року на базі Осіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів  відбувся районний семінар-практикум для вчителів фізичної культури на тему «Формування  ключових компетентностей, стійкої мотивації учнів до занять фізичною культурою і спортом  для забезпечення гармонійного фізичного розвитку». 
       Метою семінару було розкриття ролі фізичної культури в житті людини, спонукання учнів до заняття фізичними вправами, загартовуванню організму в повсякденному житті.
     Розпочав роботу семінару головний спеціаліст відділу освіти, фізичної культури та спорту С.Ф. Сировець, який оголосив присутнім порядок денний проведення заходу, передавши слово директору школи Гудименку О.М. 


    Керівник навчального закладу ознайомив учасників семінару з особливостями функціонування навчального закладу, було детально проаналізовано роботу спортивного напрямку, досягнення учителів та їхніх учнів за останні роки. Олег Миколайович наголосив на тому, що фізична культура і спорт посідають особливе місце у житті школи. Учасники семінару відвідали шкільний музей історії села.
      Програма семінару була цікавою і насиченою. Практична частина семінару була представлена уроком у 9 класі з теми «Волейбол . Відпрацювання вмінь і  навичок передачі м’яча», який провів учитель фізкультури Рябчук Василь Артемович. Педагоги мали змогу переглянути  урок, де було представлено багато нових та цікавих вправ із застосуванням індивідуального підходу.
У рамках проведення семінару, з метою виховання ціннісного ставлення до родини, людей, держави в освітньому  закладі відбулися спортивні шкільні змагання «Козацькі розваги».
  Учні молодших класів демон¬стру¬вали козацьку  завзя¬тість та хист, вико¬нання під су¬провід фолькло¬рних мотивів номерів на¬родної пісні. Всі учасники з великим задоволенням брали участь у всіх конкурсах.
Даний захід прой¬шов з метою популяри¬зації фізичної культури та спорту, залу¬чення учнів початкових класів до вивчення і пі¬знання української куль-тури, орга¬нізації традиційного свята в кращих українських тради¬ціях, виховання почуття дружби, колективізму, взаємодопомоги серед дітей.
      Насичено пройшла теоретична частина. Кожний учасник семінару мав змогу поспілкуватись з однодумцями і активно включитись в обговорення форм і методів організації уроків фізичного виховання. Педагоги висловили позитивні висновки за проведений урок і спортивні заходи. У ході засідання учасників семінару ознайомлено з особливостями впровадження нових реформ у сфері освіти, а також з головними змінами у педагогічній діяльності вчителя.
       Фінальною частиною семінару стала навчальна гра з волейболу між  вчителями фізичної культури закладів загальної середньої освіти району та збірною командою працівників Осіївської школи.
       Під час підведення остаточних підсумків  надано рекомендації вчителям фізичної культури для врахування їх в подальшій роботі.
Сергій Сировець, головний спеціаліст відділу освіти, фізичної культури та спорту


19.12.2019 | Aдмін

Вернутись назад