А у нас, у дитсадку!.. Граючись - зростаємо!

«Якщо хочете виростити дитину щасливою,
виростіть її здоровою»
 (Ж.Ж. Руссо)
     Одним із головних завдань Базового компоненту в роботі з дошкільниками є надання їм знань про основи здоров’я, вироблення навичок збереження, зміцнення і відновлення фізичного, психічного й соціального здоров’я дітей. Важлива роль у цій діяльності належить працівникам закладів дошкільної освіти. Комплексний підхід до оздоровлення дитини розпочинається з першого дня її перебування в дитячому садку.


     Саме тому 29 листопада 2019 року на базі закладу дошкільної освіти «Світанок+» с.Велика Киріївка відбулося районне методичне об’єднання старших медичних сестер на тему «Спільна робота медичного персоналу та педагогів щодо збереження та зміцнення здоров‘я дошкільників». Основною метою засідання було ознайомлення медсестер із різноманітними оздоровчими й профілактичними технологіями, що мають інноваційний та здоров’язбережувальний характер.
     Вихователі Гонтар Людмила Василівна та Будженко Оксана Петрівна провели ранкові гімнастики з використанням елементів фізкультурно-оздоровчих технологій. Діти чітко, впевнено та з посмішками на обличчях виконували загальнорозвиваючі вправи, основні рухи, різні види гімнастики. Учасники зустрічі відмітили динаміку розвитку фізичних вмінь та навичок, що вказує на системність у роботі вихователів, високий методичний рівень підготовки  й  позитивний емоційний стан дітей.
     Присутні заслухали виступи медичної сестри ЗДО «Веснянка» с.Бирлівки «Примірне двотижневе меню на зимово-весняний період», медичної сестри ЗДО «Колосок» с.Баланівка Дісяк Олени Іванівни «Продукти харчування для зміцнення імунітету дітей в осінньо-зимовий період», медичної сестри ЗДО «Колосок» с.Флорино Суховій Світлани Михайлівни «Складання картки розкладу страв», медичної сестри ЗДО «Світлячок» с.Війтівка Цимбал Ніни Василівни «Вакцинація дітей, які часто хворіють».
 Завідуючою закладу Каліцінською Оксаною Миколаївною проведена екскурсія-огляд розвивального здоров’язбережувального середовища дитсадка. У кожній віковій групі є фізкультурний куточок із змістовим наповненням традиційного та нетрадиційного спортивного обладнання, що заохочує малят випробовувати свої сили, зміцнює впевненість у собі, викликає позитивні емоції, збуджує дитячу уяву, кмітливість та допитливість.
    Вихованці середньої та старшої групи презентували присутнім парад фізкультурних інновацій, де виконали елементи степ-аеробіки, пальчикової гімнастики, дихальної гімнастики, футболу та стретчингу.
Наталія Свистун, методист РМК з дошкільної освіти

 



02.12.2019 | Aдмін

Вернутись назад