Форум українських патріотичних справ дітей та учнівської молоді «Ми - Українці»

     21 листопада у м. Вінниця відбувся Четвертий обласний Форум українських патріотичних справ дітей та учнівської молоді «Ми – Українці!», метою якого було обговорення концептуальних питань національно-патріотичного виховання учнівської молоді Вінниччини, обмін досвідом, утвердження гуманістичної моральності, культивування кращих рис української ментальності та їх регіональних особливостей.
    Організаторами Форуму виступили Департамент освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації та Вінницький обласний центр туризму, спорту, краєзнавства та екскурсій. Співорганізатором став Вінницький коледж культури і мистецтв ім. М. Д. Леонтовича.


     У ході зібрання присутні вшанували хвилиною мовчання усіх загиблих під час Майдану Героїв Небесної Сотні та учасників українсько-російської війни на Сході України. 
   Учасники Форуму, представники законодавчої і виконавчої влади, працівники органів управління освітою райдержадміністрацій, міських рад та ОТГ, педагоги, учні й учнівські колективи, представники громадських організацій та об’єднань, засоби масової інформації, працювали у п’яти секціях. Делегація Бершадського району презентувала свою роботу у секціях № 1 «Формування основ військово-патріотичного виховання, допризивної підготовки учнівської молоді під час вивчення предмета «Захист Вітчизни» (учениця 11 класу Війтівської ЗОШ І – ІІІ ступенів Калабішка Вікторія); №3 «Роль учнівського самоврядування в організації національно-патріотичного виховання у закладах освіти як невід’ємного компоненту демократизації шкільного життя» (учениця 8-А класу Баланівської ЗОШ І – ІІІ ступенів Опацька Аліна); №5 «Формування емоційної компетентності педагога в аспекті виховання учнівської молоді» (педагог-організатор Баланівської ЗОШ І- ІІІ ступенів Лариса Криворуцька).
Подібні заходи сьогодні вкрай необхідні з метою формування в учнів патріотичних почуттів, виявлення серед них майбутніх громадських молодіжних лідерів, дослідження їхніх знань та здібностей. Це дає можливість дітям та юнацтву розкрити свої таланти, поділитися цікавими творчими ідеями та пропозиціями. 
Лариса Криворуцька
педагог-організатор Баланівської ЗОШ І- ІІІ ступенів
 


25.11.2019 | Aдмін

Вернутись назад