Естафету «Палітра позашкілля» приймає Бершадщина!

   На Вінниччині триває обласна естафета обміну досвідом «Палітра позашкілля». В арсеналі закладів позашкільної освіти багато цікавих та сучасних форм роботи з дітьми та учнівською молоддю.
   28 жовтня гостей з позашкільного навчально-виховного центру Козятинського району та Гайсинської районної станції юних техніків приймала Бершадська станція юних натуралістів. Зустріч відбулася на базі Сумівського еколого-просвітницького центру.
    Учасників естафети обміну досвідом «Палітра позашкілля» вітала начальник відділу освіти, фізичної культури та спорту Оксана Тартачна, яка зазначила, що позашкільна освіта є невід’ємною складовою освітнього процесу і саме позашкілля забезпечує учнівську молодь гарним дозвіллям, дає можливість реалізації креативних ідей та творчих здібностей, сприяє профорієнтації та розвитку лідерських якостей.


    Директор Сумівської школи І-ІІІ ступенів Гуз Галина Миколаївна та вихованці шкільного лісництва «Юні друзі лісу» підготували змістовну екскурсію закладом, презентували клас агрономічної  та  природничої освіти, кабінет лісівничої справи, ознайомили із основними напрямками роботи.
    Працювали учасники зустрічі у форматі круглого столу. Директор Бершадської районної станції юних натуралістів Зоя Панченко висвітлила  роботу закладу: історію створення, напрями діяльності, досягнення, поділилась проблемами та планами. Станція юннатів традиційно вражає обсягом своєї роботи і різноманітністю напрямків діяльності. Щорічно юні натуралісти стають переможцями обласних конкурсів:«Наш пошук і творчість тобі, Україно!», «Юний дослідник», «Український сувенір», «Земля – наш спільний дім!» (конкурс агітколективів) тощо. Плідно працює Мала академія наук та районне наукове учнівське товариство «Ерудит». Під час заходу керівником секції «Фізика» Лідією Кушнір було презентовано роботу з даного напрямку та надано практичні поради щодо підготовки переможців МАН.
    Учасники естафети обміну досвідом взяли участь у майстер-класі «Бесіда за кавою», який провела заступник директора станції юних натуралістів Наталя Медвідь. Гості мали можливість спробувати попрацювати у незвичній техніці і створити креативні малюнки кавою - а з нею працюється просто й приємно; кімнату заповнив неповторний аромат.
    На завершення делегація побувала у Сумівському лісництві, яке є базовим для дослідницької роботи юних лісівників. Працівники господарства познайомили з роботою теплиць, парників, де лісівники вирощують посадковий матеріал декоративних рослин; наголосили на важливості співпраці з дітьми, екологічному та трудовому вихованні сучасної молоді. Гості звернули увагу на привабливий ландшафтний дизайн двору. Та найбільше емоцій викликало знайомство з дикими тваринами у місцевому заказнику.
     Такі заходи, як естафета досвіду, збагачують світогляд працівників позашкілля, дають змогу запозичити нові форми й методи для подальшої роботи. А естафета подорожує регіоном, сприяючи  цікавому та змістовному спілкуванню педагогів!
Оксана Ковальчук, спеціаліст відділу освіти, фізичної культури та спорту Бершадської РДА

 


29.10.2019 | Aдмін

Вернутись назад