Конкурсу імені Тараса Шевченка – 10 років

    Тарас Григорович Шевченко… Людина непересічного таланту, мудрості, життєвої снаги і творчості. Перефразовуючи Олеся Гончара, Шевченко – це той, хто живе в кожному з нас… Він – як сама душа нашого народу, правдива і щира… Поезія його розлита повсюдно, вона в наших краєвидах і в наших піснях, у глибинних, найзаповітніших помислах кожного… Тому, починаючи з 2009 року, проводиться Конкурс з вивчення творчої спадщини Великого Патріота України, людинознавця.
    Цього року Х (ювілейний) Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка стартував 30 вересня. 


     У першому етапі Конкурсу взяли участь учні із 34 шкіл Бершадського району (в тому числі 3 заклади освіти Джулинської ОТГ). 107 переможців шкільних змагань стали учасниками ІІ етапу Конкурсу, який відбувся 19 жовтня 2019 року на базі Бершадської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 1. Урочисте відкриття Конкурсу у районі організовано педагогічним колективом Устянської ЗОШ І – ІІІ ступенів. У залі звучали українське поетичне слово про Великого Кобзаря, лірична пісня на слова поета, уривки з його творів. Захід побудовано у формі інсценізації основних віх життя і творчості Т. Шевченка. Святкове відкриття конкурсу сприяло вихованню в учнів поваги до культури і традицій українського народу, любові до рідної мови, позитивного ставлення до українського слова, творчості геніального поета. 
     Учасники Конкурсу виконували завдання, розроблені Департаментом освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації. А це - творча робота та завдання на кмітливість… 
     Переможці та призери ІІ етапу Конкурсу - 21 учень закладів загальної середньої освіти району.
    В обласному етапі Конкурсу візьмуть участь такі учні: Натальчук Ірина – учениця 5 класу Бершадської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 1, Зеленецька Альона – учениця 10 класу Бершадської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 3, Горовенко Анна – учениця 11 класу Шляхівської ЗОШ І – ІІІ ступенів, Перевезій Марія – учениця 7 класу НВК с. Шумилів, Лісовенко Каріна – учениця 9 класу Михайлівської ЗОШ І – ІІ ступенів імені Р. А. Скалецького.
Вітаємо з перемогою! Бажаємо нових звершень і досягнень, творчих злетів і здобутків!
Олена Деркач, методист РМК


23.10.2019 | Aдмін

Вернутись назад