Виїзний семінар директорів шкіл

     18 вересня 2019 року відбувся виїзний семінар директорів закладів загальної середньої освіти району.  У заході взяли участь начальник відділу освіти, фізичної культури та спорту Бершадської райдержадміністрації Тартачна О. М., провідний спеціаліст Когут О. М., завідувач районного методичного кабінету Філімонова А. Г., директори шкіл. Тема семінару «Комплексний підхід керівника закладу освіти до організації освітнього процесу в умовах Нової української школи». В плані семінару - відвідання Шляхівської, Устянської, Великокиріївської, Війтівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. 
Розпочався семінар у Шляхівській об’єднаній територіальній громаді. Сільський голова Кравець М.Н. та директор школи Кравець Л.А. ознайомили присутніх із оновленим сучасним закладом дошкільної освіти «Веселка». Тут створено всі належні умови для виховання найменших шляхівчан.  Сільська громада має потужну спортивну базу, де займаються спортом всі: і дорослі, і діти. 


          В опорному закладі «Шляхівська ЗОШ І-ІІІ ступенів  імені Героя Соціалістичної Праці  Кузика Г.Й.»  (директор Кравець Л.А. ) все підпорядковано реалізації державних освітніх стандартів та роботі за оновленими навчальними  програмами в умовах Нової української школи, здійсненню науково-методичного супровіду процесу формування єдиного освітнього середовища опорного закладу.
Цікавою інноваційною роботою  була представлена  Устянська ЗОШ І-ІІІ ступенів (директор Кустрич І.М., сільський голова Фіщук В.В). Оновлені коридори, класні кімнати, де розміщені сучасні тематичні стенди, що сприяють розвитку творчо обдарованої особистості, формуванню екологічної культури  та  національно-патріотичного виховання учасників освітнього процесу. 
              Радо зустріла делегацію директор Великокиріївської ЗОШ І-ІІІ ступенів  Соколюк Т.А. У школі створено всі умови для навчання і виховання учнів. На високому науково-методичному рівні проведено майстер-класи вчителями початкової школи.
Приємно вражені керівники освітніх закладів побаченим і почутим у Війтівській ЗОШ І-ІІІ ступенів (директор Джужук В.М.). Кабінети, майстерні, комп’ютерні класи оновлені відповідно до сучасних вимог. Новий спортивний майданчик зі штучним покриттям – улюблене місце учнів для занять фізичною культурою і спортом.
Та найбільший сплеск емоцій, задоволення отримали директори шкіл району від маленьких нушівців. Кожний педагогічний колектив разом з відділом освіти, батьками, спонсорами та меценатами створили найкращі умови для школяриків. Світлі просторі коридори, кабінети, кімнати, змістовний дидактичний матеріал, зручні парти, пазлові килимки, ноутбуки, телевізори і знаючі, вмілі вчителі, які ведуть маленьких українських громадян до розумного, доброго, вічного – до знань.
Повчальними були фрагменти уроків математики в Устянській школі (вчитель Горбенко Л.В.), англійської мови у Великокиріївській школі (вчитель БоцулД.В.) та в першому класі (вчителі Безкревна Г.Д., Швець С.П.). 
          На засіданні круглого  столу розглядалися проблеми  та їх вирішення на шляху  реформування освітньої галузі в умовах Нової української школи, також питання створення опорних шкіл в районі.
          Від імені всіх директорів шкіл хочу висловити подяку відділу освіти, 
фізичної культури та спорту, методичному кабінету за організацію семінару, директорам шкіл та педагогічним колективам, які презентували свої освітні заклади. Упевнена, що такий вид спілкування керівників закладів освіти району сприятиме покращенню роботи, вдосконаленню підходів до організації освітнього процесу в умовах Нової української школи. Адже все це заради дітей, заради їхнього щасливого майбутнього.                                               
Гуз Г.М., директор  Сумівської ЗОШ І-ІІІ ступенів


20.09.2019 | Aдмін

Вернутись назад