ІНСТРУКТИВНО-МЕТОДИЧНА НАРАДА ЗАСТУПНИКІВ З НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНОЇ РОБОТИ

    13 вересня 2019 року на базі районного методичного кабінету відбулася інструктивно-методична нарада заступників директорів закладів загальної середньої освіти з навчально-виховної роботи. У її роботі взяли участь начальник відділу освіти, фізичної культури та спорту Бершадської райдержадміністрації О. Тартачна, провідний спеціаліст О. Когут, завідувач районного методичного кабінету А. Філімонова, методисти, директор Інклюзивно-ресурсного центру Л. Загарій.
     Початок нового навчального року завжди характеризується змінами в законодавстві, новими рішеннями й освітніми програмами. Тому на питанні організованого початку 2019-2020 н. р., його особливостях і основних пріоритетах зупинилася начальник відділу освіти, фізичної культури та спорту О. Тартачна. Провідний спеціаліст О. Когут висвітлила питання про зміни в законодавстві, звернула увагу присутніх на дотримання і виконання основних засад державних документів.


     Питання нормативно-правовової бази щодо організації  освітнього процесу в 2019-2020 навчальному році, державні стандарти  й освітні програми розкрила завідувач РМК А. Філімонова. Доповідач у своєму виступі звернула увагу на особливостях планування роботи заступників з навчально-виховної роботи.
      Нова українська школа – сходинка до всебічного розвитку дитини, її здібностей, творчості, креативності. Тому правильно, цікаво та змістовно організувати час перебування учня в школі і є головним завданням сучасного вчителя. Про внесення змін до Державного стандарту початкової освіти. Оцінювання навчальних досягнень  учнів 2 класу в Новій  українській  школі висвітлила у своєму виступі методист Г. Савчук.
       Викладання предметів у сучасній школі ґрунтується на нормативно-правових документах Міністерства освіти і науки України. Тому саме виконання програм і є головним при плануванні роботи вчителя-предметника. Методисти РМК І. Романчук, Л. Кушнір, А. Олійник та О. Деркач детально проаналізували методичні рекомендації щодо викладання навчальних предметів у 2019-2020 н. р. 
    Освіта дітей з особливими потребами сьогочас пріоритетна у роботі адміністрації шкіл. І тому правильна та змістовна її організація у закладі освіти є зараз необхідною. Директор ІРЦ Л. Загарій детально висвітлила питання планування роботи з дітьми, які потребують особливої педагогічної уваги.
         Методист РМК В. Куцак повідомила про забезпеченість учнів шкіл району підручниками.
У кінці наради  заступники ділилися власним досвідом, обмінювалися думками, визначили завдання на новий 2019-2020 н. р.
      Отже, правильна організація роботи школи, вибір пріоритетних напрямків діяльності освітнього закладу є сьогодні вагомою в організації навчально-предметного та методичного змісту, творчої самостійності, соціальної активності.
О. Деркач, методист РМК


16.09.2019 | Aдмін

Вернутись назад