Вступ дитини до школи – важлива подія у житті!

       Початок навчання дитини  у школі - це  складний та відповідальний період  у житті, адже відбувається багато змін. Діти по-різному переживають їх залежно від психологічної готовності. Це не тільки нові умови життя й діяльності, а й нові контакти, нові стосунки, інший режим. Змінюється й соціальна позиція: були просто дітьми, тепер стали учнями.
      Пристосування ( адаптація) дитини до школи відбувається не відразу - це тривалий процес. Лише через деякий проміжок часу (2-3 місяці) поступово підвищуються та стають більш стійкими показники працездатності, у дитини спадає напруженість та тривожність.


Поради для батьків першокласників:
*Уранці підіймайте дитину спокійно, з усмішкою та лагідним словом.
*Не підганяйте її, розраховуйте час – це ваш обов’язок, якщо ви цю проблему не вирішили - провини  дитини в цьому немає.
* Не посилайте дитину в школу без сніданку: у школі вона багато працює , витрачає сили.
*Відправляючи  дитину до школи, побажайте їй успіхів, скажіть кілька лагідних слів.
*Зустрічайте дитину спокійно. Не сипте на неї тисячу запитань, дайте їй можливість відпочити. 
*Якщо дитина замкнулася, щось її турбує, не наполягайте на поясненні  її стану, нехай заспокоїться, а згодом сама  все розкаже.
*Привчайте дитину до самостійності, охайності, порядку.
*Після школи дитина повинна повноцінно відпочити.
*Упродовж  дня знайдіть пів години для спілкування з першокласником. У цей час найважливішими повинні бути справи дитини.
*У сім’ї має бути єдина тактика спілкування всіх дорослих із дитиною. Усі суперечки щодо виховання вирішуйте самі без дитини.
*Завжди будьте уважними до стану здоров’я дитини, коли щось турбує її: головний біль, поганий стан 
ПАМЯТАЙТЕ: дитина – це дзеркало життя батьків. Як у краплинці води відображається сонце, так і в дітях відображається вся організація життя сім’ї.


02.09.2019 | Aдмін

Вернутись назад