Серпнева конференція педагогічних працівників

Освіта - найвизначніша з усіх земних благ, 
але тільки тоді, коли вона найкращої якості. 
                         Інакше вона абсолютно марна.
Р. Кіплінг
   30 серпня 2019 року відбулася розширена колегія педагогічних працівників району. У її роботі взяли участь голова Бершадської районної ради М. Бурлака, перший заступник голови Бершадської райдержадміністрації  В. Ольшевський, перший заступник міського голови В. Синявський, начальник відділу освіти, фізичної культури та спорту О. Тартачна, спеціалісти відділу, методисти районного методичного кабінету, працівники позашкілля, педагогічні колективи шкіл.


Широко та ґрунтовно висвітлено питання розвитку галузі освіти району в минулому навчальному році, проаналізовано діяльність закладів освіти та окреслено головні завдання і критерії оцінки якості роботи педагогічних працівників на 2019-2020 навчальний рік. На цих питаннях зупинилася Тартачна О. М., начальник відділу освіти, фізичної культури та спорту, яка у своєму виступі зазначила, що «у районі забезпечено сталий розвиток галузі відповідно до потреб громади. Діяльність закладів спрямована на виконання вимог чинного законодавства, закону України «Про освіту», Концепції Нової української школи, які  докорінно змінюють підхід до навчання як у школярів, так і у вчителів…».
Керівники району та міста відзначили особливість освітньої галузі, яка навчає і виховує наше сьогодення  і майбутнє. Нова українська школа – один із найважливіших пріоритетів, що має підтримку, розвиток та інвестування. І минулорічний досвід показав, що НУШ - новий підхід до організації освітнього процесу у сучасних закладах освіти. Це – креативність, творчість, результативність діяльності вчителя та розвиток умінь і якостей учня нового формату, це перспектива, успішне навчання і виховання креативних громадян нашої держави. Також керівники  подякували освітянам за змістовну працю, турботу та любов до дітей.
Освітній процес – це бурхлива річка, що бере свій початок з малого джерельця на ймення Дитинство. Перша сходинка в Дитинство – це дошкільна ланка, вона є фундаментом у великому будинку пізнання, що має тримати на собі цілісний освітній процес.
Дошкільна освіта спрямована на розвиток дитини, її розумових та фізичних здібностей. Про підсумки діяльності дошкілля розповіла методист районного методичного кабінету Свистун Н. Є. Доповідач звернула увагу присутніх на підсумках роботи дошкільних закладів освіти у 2018 - 2019 році, окреслила питання діяльності на наступний навчальний рік.
Про результати першого року НУШ та підготовку до 2019 - 2020 навчального року інформувала заступник директора Бершадської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 В. Д. Островерх. Здобутки та досягнення розвитку інклюзивної освіти в районі презентувала директор Бершадського інклюзивно-ресурсного центру Л. Г. Загарій. А директор Бершадського професійно-технічного ліцею О. П. Бернацька розповіла про розвиток професійної освіти, плани, основні завдання, перспективи і надбання.
Голова профспілок освіти М. К. Морочинський привітав колег із Днем знань та відзначив кращі шкільні колективи за спортивні досягнення.
Сьогодні час спонукає до освоєння новітніх технологій, бо прогрес диктує свої умови: результативності, умілого підходу до розв’язання проблем. Та й, врешті-решт, час запитає нас… Бо сучасний педагог несе велику відповідальність перед прийдешнім. Тому головними завданнями є надання якісних освітніх послуг, вболівання за майбутнє покоління, створення комфортних умов для розвитку та виховання дітей, вирішення ключових питань розвитку освітньої галузі району.

О. Деркач, методист РМК


02.09.2019 | Aдмін

Вернутись назад