Канікули в позашкіллі

     Літо - чудова пора для відпочинку, яскравих емоцій і нових вражень, це час, коли школярі мають можливість відпочити від шкільних клопотів.  
      Потужний потенціал у питанні забезпечення змістовного відпочинку та зайнятості дітей під час роботи пришкільних таборів мають заклади позашкілля, робота яких не завершується із закінченням навчального року. Саме в літній період  наш заклад – Бершадська районна станція юних натуралістів, має можливість залучити до занять у гуртках та участі у масових заходах  не тільки вихованців закладу, а й дітей, які ще не визначились зі сферою своїх творчих інтересів. 


     Вже традиційно під час роботи  пришкільних таборів станція юних натуралістів долучається до організації дозвілля та розваг, проведення майстер-класів для учнів шкіл району, різноманітних конкурсів, екскурсій, тощо. Працівники закладу брали участь у масових заходах присвячених Міжнародному Дню захисту дітей на території міського парку культури та відпочинку.
      Цього року особливо сподобалися вихованцям таборів з міських шкіл художня майстерня «Візерунки з кави», майстер клас по виготовленню квітки лотосу, метеликів, парасольки  в техніці орігамі. Після занять учні могли сфотографуватись в образі казкових героїв - принца або принцеси.
      З метою розвитку художніх смаків дітей та ознайомлення з унікальною рослинністю рідного краю було проведено конкурс на кращий польовий букет «Усмішка рідного краю» (Флоринська ЗОШ І-ІІІ ст., кер.гуртка Макарчук О.В.).
     Керівниками гуртків – сумісниками, що працювали в пришкільних таборах організовано та проведено тематичні екскурсії   по екологічних стежках Бершадщини: до парку Анталька, Устянської дачі.
     Заняття  на станції натуралістів під час роботи пришкільних таборів, це не лише розвиток творчих здібностей учнів, це можливість залучення  більшої кількості учнів шкіл до творчої діяльності в гуртках.  клубах, студіях за інтересами,  інформування щодо освітніх послуг,  збільшення контингенту вихованців.
Зоя Панченко, директор СЮН


25.06.2019 | Aдмін

Вернутись назад