Конкурс агітбригад

       Ніхто не буде заперечувати, що здоров’я у житті – найбільший скарб. Ті, хто стоять на порозі майбутнього, розуміють істину: тільки здоров’я  дасть можливість знайти улюблену професію, приміряти на себе різні ролі, опанувати будь-яку справу, впевнено йти до омріяних вершин.
     7 травня на  базі Бершадської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 відбувся  І (районний) етап Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я» . Мета даного заходу - розвивати творчі здібності, згуртовувати учнів, створювати умови для дружнього спілкування, виявлення талантів, стимулювати впевненість у собі і ініціативність у пропагуванні здорового способу життя.  


     У фестивалі взяли участь команди закладів освіти району: команда «Смайлики» Шляхівської школи; «Лідери здоров’я»  Серединської школи,  «Планета здоров’я»  Тирлівської школи,  «Зірковий екіпаж» Бирлівської школи, «ЕНЕРДЖІ» Осіївської школи, «Нове покоління» Бершадської школи №2,  «Імпульс»  Малокиріївської школи, «ВЕнергія»  Великокиріївської школи, «Промінь» Поташнянської школи, «Гарт»  Флоринської школи, «Екстрім» Бершадської школи №1, «Драйв» Бершадської школи №3.
     Учасники мали можливість ознайомити присутніх із власними креативними думками, розповсюдити кращий досвід із профілактики запобігання негативним проявам серед молоді, використовуючи вокальні, хореографічні, спортивні здібності, літературно-мистецькі засоби, власне бачення проблеми з активної позиції самих підлітків, що було переконливим і несло мотивацію на здоровий спосіб життя.
     Учасниками компетентного журі, перед яким стояло нелегке завдання побачити, зрозуміти, аргументувати і оцінити, були головний спеціаліст відділу освіти, фізичної культури та спорту Сировець С.Ф, спеціаліст з виховної роботи відділу освіти, фізичної культури та спорту Ковальчук О.О., методисти районного методичного кабінету Куцак В.В. та Процепова О.О.
     Члени журі детально зупинилися на характеристиці виступу команд-учасниць, оригінальності сценаріїв, на життєвій необхідності раціональних  підходів в плані збереження здоров’я, яскравих харизматичних способів донесення його важливості до широкої аудиторії.
     За результатами конкурсних змагань найкращі вміння у пропаганді здорового способу життя продемонструвала команда «Драйв» Бершадської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3, тож і перемогла. ІІ місце вибороли команди Великокиріївської  та Бершадської №1  ЗОШ І-ІІІ ст., ІІІ – Бершадської  ЗОШ І-ІІІ ст. №2.
     Безперечно, що подібні заходи в невимушеній ігровій формі формують модель молодої людини, здатної розумно і систематично дбати про здоров’я, пропагувати здоровий спосіб життя, успішно будувати омріяне щасливе майбутнє. Однак при цьому не потрібно забувати, що цей шлях нелегкий і потребує наполегливої цілеспрямованої щоденної праці. 
Валентина Куцак, методист РМК


08.05.2019 | Aдмін

Вернутись назад