Чорнобиль-біль і трагедія….

     З метою відзначення 33-ї річниці Чорнобильської трагедії та міжнародного Дня пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф в закладах загальної середньої освіти району проведено ряд заходів: виставки-вшанування «Вони собою людство заступили», «Чорнобиль у творчості Ліни Костенко», «Чорнобиль – довгий слід трагедії»,виховні години «Сум і біль Чорнобиля»,виставки малюнків «Ми пам’ятаємо Вас, герої Чорнобиля», «Чорнобиль очима дітей»;конференцію для школярів «Чорнобиль – біль наш»,загальношкільні лінійки «Дзвони Чорнобиля», «Чорнобиль – це подвиг, пам'ять і наш нестерпний біль», «Чорнобиль не має минулого часу», «Тридцять три  роки Чорнобильській катастрофі. Безпека майбутнього»,уроки – реквієм «На батьківщину повертають журавлі», «Дзвони Чорнобиля через 33 роки», уроки  пам’яті «Білий птах з чорною міткою»,години пам’яті «Чорнобиль – це подвиг, пам'ять і наш нестерпний біль»,«Чорнобиль – рана України», «Твій біль, Україно-Чорнобиль». Організовано виставки в шкільних бібліотеках «Тридцять три роки потому. Чорний 1986», «Чорнобиль: біль і спомин», «Вони собою людство заступили», «Чорна спадщина Чорнобиля».Проведені заходи були пронизані глибокою повагою до людей, які закрили собою світ від атомного лиха.



       У Бершадській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 було проведено цікавий  урок-реквієм на тему: «Вони врятували не лише життя»  та хвилини інформаційного простору «Мужність та біль Чорнобиля».Серед  школярів  проведено конкурс малюнків « Біль і тривоги Чорнобиля».
    У Бершадській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1  проведено  відкритий виховний захід «Чорнобильські дзвони», на якому були присутні учні 5-х класів. 22 учні 5-А класу розповідали про хронологію аварії на ЧАЕС, героїчний подвиг пожежників, які стали на захист не тільки України, але й усього світу. Діти виразно читали вірші про події 1986 року в Прип’яті, Чорнобилі. Потім присутні переглянули документальний фільм «Чорнобиль».Проведено  плакатів, виготовлених учнями «Катастрофа на ЧАЕС», « Чорнобиль-Фукусіма».
Класними  керівниками 5 класів Любавіною  Г.Г.  та Рибаком  В.В організовано  екскурсію  учнів до районного краєзнавчого музею. Працівник музею Оксана Ющенко ознайомила дітей з експозицією, присвяченою подвигу ліквідаторів  аварії на ЧАЕС. Діти побували біля пам`ятного знаку Героям – чорнобильцям. В школі проведені тематичні інформації, виховні години, радіогазета «Чорнобиль. Україна пам`ятає».
У Бершадській ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 учнями 9-Б класу проведено відкритий виховний захід «День Чорнобильської трагедії». Цікаво проведено шкільну робочу  лінійку з інформаційною хвилинкою «День пам’яті  Чорнобильської трагедії». У шкільній бібліотеці організовано тематичну виставку «Чорнобиль-біль планети», проведено конкурс стінних газет « Біль і тривоги Чорнобиля».

 



25.04.2019 | Aдмін

Вернутись назад