Семінар для директорів та методистів закладів дошкільної освіти району

     Навчити дитину змалечку берегти своє здоров’я – завдання батьків і педагогів. Дуже важливо з раннього дитинства сформувати валеологічний світогляд, мотивацію вести здоровий спосіб життя. Необхідно викликати у дітей прагнення зберігати і зміцнювати своє здоров’я, переконати у тому, що здоров’я кожного значною мірою залежить від способу його життя, сформувати поняття про те, що здоров’я – основа щастя людини.
     Великий педагог В. Сухомлинський писав: «Я не боюся ще й ще раз повторювати: турбота про здоров’я дитини – це найважливіша праця вихователя. Від життєрадісності, бадьорості дітей залежить їхнє духовне життя, світогляд, розумовий розвиток, міцність знань, віра в свої сили».


     Відповідно до річного плану роботи методичного кабінету відділу освіти, фізичної культури та спорту Бершадської райдержадміністрації 19 квітня 2019 року на базі закладу дошкільної освіти «Світанок +» с. Велика Киріївка відбувся районний семінар-практикум для директорів та методистів ЗДО за темою «Формування у дітей дошкільного віку валеологічного світогляду щодо здорового способу життя».
    Мета семінару-практикуму – визначити й обгрунтувати теоретичні засади проблеми формування здорового способу життя дітей дошкільного віку; дослідити зміст, форми і методи формування здорової компетентної особистості, окреслити можливості творчого використання позитивного педагогічного досвіду в вихованні здорової особистості в сучасних умовах дошкільного закладу.
   Голова сільської ради Сергій Козійчук, поділився з присутніми своїм досвідом покращення матеріально-технічної бази закладу дошкільної освіти, а саме: участі в обласних Проектах розвитку територіальних громад та активної співпраці всіх гілок влади. За останній рік залучено понад 2 млн. грн. для капітального ремонту закладу, встановлення транспортабельної модульної котельні та артезіанської сведловини.
     Під час семінару присутні ознайомились з досвідом роботи педколективу ЗДО «Світанок +» с. Велика Киріївка з формування у дітей дошкільного віку валеологічної освіти щодо здорового способу життя, який представила Оксана Каліцінська, директор ЗДО; переглянули комплекси вправ ранкових гімнастик та інтегровані заняття валеологічного спрямування «Здоровим будь», вихователь Оксана Будженко; валеологічний квест «Пошук смачних скарбів», вихователь Ольга Коритна; «Подорож по зірковому небі», вихователь Галина Філозоф.
     З метою підвищення теоретичних знань учасників семінару та обміну практичним досвідом щодо впровадження здоров’язберігаючих технологій відбувся «круглий стіл», під час якого були розглянуті особливості формування культури здорового способу життя дитини дошкільного віку як одного із основного напрямку реалізації Базового компоненту дошкільної освіти; проаналізовано різні підходи до формування здоров’язбережувальної компетенції дитини; визначено шляхи та засоби формування у дітей культури здоров’я.


22.04.2019 | Aдмін

Вернутись назад