Компенсаційна школа вчителів-філологів

     10 квітня 2019 року на базі районного методичного кабінету відбулося засідання Компенсаційної спеціалізованої школи для вчителів української мови та літератури, які викладають у 10, 11 класах. Мета заходу – якісна підготовка учнів до зовнішнього незалежного оцінювання.
      Сьогодні ЗНО – це той стартовий майданчик, з якого учень відправляється у світ дорослого життя. Яким би не був учитель майстер і учень старанний, життя ставить перед ними планку досконалості. Результат – це плідна співпраця. Отже, актуальним питанням  щодо якості освіти, яке знаходиться на постійному контролі відділу, є рівень  зовнішнього незалежного оцінювання. 


     На засіданні Компенсаційної школи детально проаналізовано результати ЗНО-2018, пробне тестування з української мови та літератури, типові помилки, які допустили учні при виконанні тестових завдань закритої та відкритої форми. Також зверталася увага вчителів на вимоги до тестових робіт, програму ЗНО з української мови і літератури, написання учнями власного висловлювання, дотримання його структури. 
     Крім того педагогам запропоновано методичний посібник «Аспекти підготовки учнів до зовнішнього незалежного оцінювання». 
     Наприкінці засідання всі вчителі успішно виконали тести пробного ЗНО-2019 та ділилися досвідом щодо якісної підготовки учнів до зовнішнього незалежного оцінювання.
     Отже, ЗНО – це результат співпраці «вчитель - учень». Час диктує своє: необхідно піднімати планку, постійно працювати над підвищенням вчительської майстерності, жити під рубрикою «вчуся я, вчу учня», і тільки тоді буде певний результат.
Олена Деркач, методист РМК


15.04.2019 | Aдмін

Вернутись назад