Свято весни і таланту на Бершадщині

Багата талантами Подільська земля…
     З метою популяризації, розвитку й відродження українського мистецтва, піднесення авторитету національної культури, пропаганди  кращих зразків світової класики, підвищення художнього рівня виконавської майстерності творчих колективів 26 березня 2019 року у районному Будинку культури відбувся обласний мистецький зональний фестиваль вчительської та учнівської творчості «Проліски надії - 2019». 
     На захід завітали почесні гості – народний депутат України Микола Кучер, голова Бершадської райдержадміністрації Іван Стефанцов, голова районної ради Михайло Бурлака, Герой України, майор Збройних сил, командир 13-го окремого аеромобільного батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади Олександр Порхун, начальник відділу освіти, фізичної культури та спорту Оксана Тартачна, які привітали учасників фестивалю, побажали  творчого натхнення, нових злетів, невичерпної енергії і креативності.


     Виступи колективів оцінювало компетентне журі, до якого увійшли провідні спеціалісти мистецьких жанрів Вінницького Будинку культури вчителя на чолі з директором Тетяною Іванівною Мельник.
        Концертна програма складалася з чотирнадцяти різножанрових художніх номерів. 
Фестиваль розпочався хореографічною композицією «Весняний вальс» у виконанні колективу Будинку дитячої творчості «Міраж». У виступі поєдналися класика і висока майстерність виконання, віртуозність і грація, творчість і насолода. Ансамбль «Барабанщиці» Баланівської школи продемонстрував точність та неординарність у виступі, оригінальність хореографічної композиції. Продовжив концерт хор учителів Флоринської школи «Зорепад» піснею «Ти моя Україна». А пісня «Рушникова доля», у виконанні ансамблю вчителів «Червона калина» Бершадської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 3, проілюструвала професійність та нестандартний творчий підхід до трактування, майстерність співу. Уміло продемонстрував хореографічну композицію «Гребіночка» колектив «Світанок» Устянської ЗОШ І – ІІІ ступенів, а «Козацький марш», у виконанні ансамблю народних інструментів Війтівської ЗОШ І – ІІІ ступенів, зачарував присутніх своєю грою. Продовженням тематики стала народна пісня «Козачка» у виконанні ансамблю вчителів музичного мистецтва «Ліра». Сучасне звучання пісні «Човен» на слова І. Франка - один із номерів, що запам’ятається надовго. Його виконав вокально-інструментальний квартет Війтівської школи. Вразив присутніх вишуканим, ніжним виконанням пісні «Лелеча доля» дует учителів «Надія» Бершадської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 3.
      Колоритна атмосфера була створена молодшою та старшою групами гурту «Оберіг» Бершадської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 1 і зразковим фольклорним гуртом «Щедрограй» Баланівської ЗОШ І – ІІІ ступенів. Вони вміло поєднали свою майстерність, виконавши композицію «Толока». І ось на сцені зразковий аматорський ансамбль естрадного танцю «Мрія» з хореографічною композицією «Переполох». Граційність, довершеність техніки, яскравість, оригінальність костюмів та декорацій, інноваційність сюжету – це вияв творчості, таланту і неабиякої майстерності її виконавців. А «Віночок українських народних мелодій» у виконанні ансамблю «Сопілкарик» та зразкового фольклорного гурту «Щедрограй» Баланівської ЗОШ І – ІІІ ступенів вразив вишуканістю і нестандартністю гри та цікавим поєднанням українських народних пісень. Колектив Красносільської ЗОШ І – ІІІ ступенів представив на фестиваль зведений учительсько-учнівський хор. У його виконанні прозвучала пісня «Заспівай, моя родино». 
       Наприкінці свята творчості прозвучала вокально-хореографічна композиція «Прекрасна моя Україно!» у виконанні ансамблю «Проліски» Війтівської ЗОШ І – ІІІ ступенів та зразкового аматорського ансамблю естрадного танцю «Мрія». 
       Члени журі  та почесні гості відзначили та високо оцінили феєрію талантів, різножанровість концертної програми, високий рівень підготовки, майстерності учнів.  Висловили подяку вчителям, батькам, організаторам  свята. На згадку про фестиваль гості отримали вишукані символічні подарунки.
            Районний фестиваль ще раз довів, що Подільська земля – скарбниця талантів.
 


27.03.2019 | Aдмін

Вернутись назад