Семінар фахівців психологічної служби

       19 березня на базі Красносільської  ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар фахівців психологічної служби району на тему «Роль психологічної служби у формуванні професійної зрілості старшокласників». Активними учасниками заходу були не лише педагоги, а й учні 9-11 класів.
       Практичний психолог Савченко Наталія Володимирівна підготувала два  практичні заняття, на яких висвітлила актуальність та важливість готовності старшокласників до викликів дорослого життя.
       Профорієнтаційне заняття «На порозі професійного вибору» з учнями 9 класу сприяло розширенню  знань учнів про світ професій, виявлення  їх інтересів та схильностей. Учасникам семінару сподобались вправи «вдалий і невдалий вибір», «чорний ящик», «ланцюг професій», «хочу-можу-треба».  А учні зробили висновок, що вибір професії – завдання дуже складне, відповідальне і багато в чому визначає долю людини.

 



      Учні 11 класу були запрошені до участі у профілактичному занятті  з символічною назвою «Незабаром іспити». Метою заняття було ознайомлення випускників з поняттям «стресова ситуація» та психологічними прийомами його подолання. Учасники семінару пройшли експрес-опитування «стан нервової системи», розвивали «позитивне мислення», а також власноруч створили «Корисну довідку для випускника».
      З метою релаксації учні 10 класу  продемонстрували учасникам семінару гумористичний захід «Дорога в майбутнє».
      На завершення семінару Наталія Володимирівна презентувала методичний порадник «Світ професій: мій вибір, мій успіх». 
      Методичне об’єднання фахівців психологічної служби Бершадського району колегіально вирішило поширити досвід Савченко Н.В. серед  педагогів району та порадили друкувати власні розробки у фахових виданнях.
     Методистом РМК підведено підсумки роботи семінару та визначено завдання до кінця 2018-2019 н.р.
Ірина Романчук,  методист РМК


20.03.2019 | Aдмін

Вернутись назад