Літературна зустріч з Бевзом Володимиром Яковичем

     18 лютого 2019 року на базі Бершадської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 1 відбулася літературна зустріч з Бевзом Володимиром Яковичем, дідусем юної письменниці Олександри Бурбело. 
      На захід прийшли небайдужі юні обдарування міських шкіл та Маньківської, Дяківської ЗОШ І – ІІ ступенів, Шляхівської ЗОШ І – ІІІ ступенів разом зі своїми наставниками. 
      Під час зустрічі присутні детально ознайомилися з біографією і творчим шляхом Олександри Бурбело, життя якої, на жаль, обірвалося на 15-му році життя від невиліковної хвороби. Юна письменниця є автором більше 5-ти поетичних збірок, багатьох оповідань, казок, фантастичних творів для дітей та історичного твору «Тутанхамон», лауреатом безлічі літературних премій. Також нещодавно заснована премія імені Олександри Бурбело за кращий дитячий літературний твір.
      Присутні мали змогу прослухати відеозаписи пісень на слова юної письменниці у виконанні різних аматорських колективів та професійних виконавців. 


     Наприкінці зустрічі учасників порадував своїм співом зразковий гурт автентичного співу «Оберіг» (керівник Тенетко Я. В.), виконавши веснянки. Учениця Бершадської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 1 Гергелюк Ангеліна прочитала поезію Олександри Бурбело «Я лиш струна на арфі України», а Бараболя Анастасія приурочила свої поезії пам’яті юної письменниці. Також зі шкільної сцени лунали авторські вірші-посвяти у виконанні Наталії Запорожець, учителя української мови та літератури Дяківської ЗОШ І – ІІ ступенів.
    Завідувач районного методичного кабінету Філімонова А. Г., методист Деркач О. А., директор школи Погончик Г. О. висловили слова подяки Бевзу В. Я. за небайдужість, бажання пропагувати творчість своєї талановитої онучки учнівській молоді, побажали присутнім віри в себе, наполегливості у здобутті знань, кмітливості, творчості. Адже недарма кимось із відомих людей було сказано, що «для людини з талантом і любов'ю до праці не існує перешкод». І це дійсно так.

Олена Деркач, методист РМК


20.02.2019 | Aдмін

Вернутись назад