Розширена нарада директорів та заступників з навчально-виховної роботи

     15 лютого 2019 року на базі Бершадської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 3 відбулася розширена нарада директорів та заступників з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти району. У заході взяли участь начальник відділу освіти, фізичної культури та спорту Тартачна О. М., спеціалісти відділу, методисти районного методичного кабінету.
     Тартачна О. М., начальник відділу, детально окреслила питання організованого завершення 2018-2019 навчального року і зупинилася на методичних рекомендаціях щодо організації та проведення державної підсумкової атестації учнів 9, 11 класів. Адже сьогодні школа – це той стартовий майданчик, з якого учень відправляється у доросле життя і повинен повноцінно бути готовим до нього. А це, насамперед, – успішне складання державної підсумкової атестації.


    Провідний спеціаліст відділу освіти, фізичної культури та спорту Когут О. М. детально проаналізувала особливості проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2019 році. Сьогочас є актуальним питання якості освіти, яке знаходиться на постійному контролі відділу, - це рівень зовнішнього незалежного оцінювання, і завдання кожного вчителя – якісно, ґрунтовно, повноцінно підготувати до нього всіх учнів.
Про порядок проведення державної підсумкової атестації у 9-х класах та особливостях атестації як засобу діагностики й підвищення професійної компетентності педагогічних працівників йшлося у виступі завідувача районного методичного кабінету Філімонової А. Г. Доповідач наголосила на тому, що сьогодні атестація є тим суттєвим кроком, який забезпечує рівень підготовки та професіоналізму вчителя, його готовності працювати в умовах Нової української школи та забезпечувати якісний рівень сучасної освіти.
Особливості проведення ДПА у 9-х класах з української мови та літератури, іноземної мови детально проаналізували у своїх виступах методисти Деркач О. А. та Олійник А. В.
Провідний спеціаліст відділу Ковальчук О. О. зупинилася на питаннях виховної роботи та  протидії булінгу у закладах загальної середньої освіти. Доповідач наголосила на тому, що сьогочас найважливішим є інтелектуальне, психологічне та фізичне здоров’я дитини. І тому освітня робота адміністрації, педагогічних працівників школи повинна бути направлена на створення такого освітнього середовища, яке забезпечить повноцінне навчання і виховання підростаючого покоління, здатного жити в умовах вимог сучасного світу. А це, насамперед, інформування і роз’яснення з метою формування навичок толерантної та ненасильницької поведінки, спілкування і взаємодії всіх учасників освітнього процесу.
Питання моніторингу організації освітнього процесу в 1-х класах початкової школи закладів загальної середньої освіти в умовах Концепції «Нова українська школа» висвітлила у своєму виступі методист Савчук Г. С. 
Наприкінці засідання окреслено завдання щодо реалізації основних питань у галузі освіти.
        Що ж, залишається здійснювати, брати участь, організовувати, надавати, реалізовувати… А головне – вчити дітей і самим учитися жити в світі, що постійно зазнає кардинальних змін.
О. Деркач, методист РМК


19.02.2019 | Aдмін

Вернутись назад