Виховна бесіда представників відділу ювенальної превенції з учнівською молоддю

Виховання - велика справа: воно вирішує долю людини. (В. Бєлінський)
      З метою профілактики вчинення дітьми кримінальних та адміністративних правопорушень, протидії і недопущення булінгу серед дітей, педагогами та шкільним психологом Бершадської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 постійно проводиться роз'яснювальна робота.  Цьогоріч, в рамках проекту «Почуємо кожного», до школи завітали представники  відділу ювенальної превенції Вінницького обласного главку. Керівник відділу Людмила Кузнєцова провела тренінгові заняття «Стоп булінг» та індивідуальні зустрічі з дітьми; поговорила з підлітками про булінг – прояви насильства серед однолітків.


    Як зазначила Людмила Олександрівна, наразі таке питання займає активну позицію у школах. Іншими словами, це психологічне, а іноді й фізичне насилля серед однолітків. Тому метою поліцейських стало запобігання таких правопорушень у навчальних закладах, а також обговорення методологічних рекомендацій щодо протидії булінгу. Керівник порадила, як треба реагувати на цькування, як повинні діяти вчителі та оточуючі однолітки. Розповіла до яких наслідків може привести насильство у школі, повідомила  школярам, як боротися зі знущаннями та до кого можна звернутися у такому випадку;  надала практичні поради, як протидіяти фізичному і психологічному терору щодо дитини з боку однокласників.
     Гостя звернула увагу на заклади, де діти та їх батьки можуть отримати безоплатні правові послуги, і побажала учням, щоб насилля й агресія ніколи не були їх супутниками в житті. 


14.02.2019 | Aдмін

Вернутись назад