Сучасні підходи до вивчення біології в умовах НУШ демонструє Баланівська школа

      08 лютого на базі Баланівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар-практикум учителів біології (директор Острук О.О.).  У семінарі взяли участь 32 педагоги закладів освіти району. Традиційно захід  розпочався з  візитівки:  учні у творчій формі познайомили гостей з історією там досягненнями навчального закладу.
      Досвідом роботи з розвитку  пошуково- дослідницьких умінь учнів ділився учитель біології  Поворозний Олександр Леонтійович.  Учасники семінару відвідали 2 інтерактивні уроки біології. На уроці в 6 класі з теми «Запліднення квіткових рослин» продемонстровано різноманітні форми комунікативної технології з використанням авторської презентації. Учитель вдало  використовував завдання у форматі ДПА та ЗНО, роботу з рисунками, опорними схемами, тестами тощо.


     Урок у 9 класі на тему "Спадкові захворювання людини»  проведено у вигляді медико-генетичної консультації . Такий вид заняття сприяє розвитку здоров’язбережувальних та життєвих компетентностей учнів, формує відповідальне ставлення підлітків до майбутнього батьківства.
      З метою  вдосконалення форм та методів роботи учителів біології в рамках впровадження НУШ під час семінару учителем Бершадської ЗОШ І-ІІІ ст.  №3 Хлопчик Наталією Володимирівною проведено майстер-клас  зі створення леп -бука. 
       На завершення семінару  педагоги проаналізували уроки  біології; колегіально вирішили поширити досвід  Поворозного О.Л. серед учителів району.  Методистом РМК доведено до відома наказ МОН України «Про проведення в 2018 – 2019 н.р. ДПА осіб, які здобувають загальну середню освіту» та визначено завдання на наступне засідання районного методичного об’єднання учителів природничих дисциплін.
Ірина Романчук,  методист РМК


11.02.2019 | Aдмін

Вернутись назад