Розвиток творчого мислення на уроках зарубіжної літератури

        13 грудня 2018 року на базі Бершадської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 відбувся районний семінар-практикум учителів зарубіжної літератури та російської мови з теми «Розвиток творчого мислення учнів на уроках зарубіжної літератури в умовах компетентнісного підходу». 
         Сучасний освітній процес має бути спрямований на те, щоб учень набував знання та вміння, котрі стануть йому потрібними в житті. Адже сьогодні необхідно приділяти важливу увагу на уроках словесності розвитку творчості як способу оптимізації навчання.
        У практичній частині семінару важливими були навчальні і виховні елементи сучасних технологій.  Цікаві, змістовні, творчі, нестандартні, сучасні уроки вчителів Бершадської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 1 Вишинської О. П. та Джужук О. Б. - свідчення тому. Адже це поєднання традиційних і нетрадиційних форм та методів роботи, компетентності, творчості й ініціативи. Педагоги району ознайомилися з творчою лабораторією словесників: проведено уроки зарубіжної літератури в 11-А класі класі з теми «Гамлет 20 століття (загальна характеристика творчості Б. Пастернака)» (учитель Вишинська О. П.), та у 8-А класі ««Пісня про Роланда» - французький героїчний епос. Історична правда та вигадка в поемі» (учитель Джужук О. Б.). 


      Відкриті уроки продемонстрували ґрунтовні знання, методичну майстерність словесників, уміння застосовувати сучасні освітні технології, ІКТ, методи і прийоми роботи для формування ключових компетентностей учнів.
Сподобалася присутнім душевна атмосфера виховного заходу - «театру поезії» «Сплетіння мов, культур, народів».
      Підводячи підсумки семінару-практикуму, учасники відзначили необхідність розвитку творчості учнів на уроках словесності. Адже це дає змогу розкрити у школярів вміння логічно й абстрактно мислити, критично висловлювати свої думки, порівнювати, робити висновки, узагальнювати.
     Педагоги обмінялися думками, побажали дітям наполегливості в оволодінні знаннями, а вчителям – натхнення, здоров’я  і невичерпної творчої думки.

О. Деркач, методист РМК
 


17.12.2018 | Aдмін

Вернутись назад