Раннє втручання чи рання допомога?

     Потреби дітей з комплексними полісенсорними порушеннями, роль батьків у процесі реабілітації та організація роботи з сім’єю – такі проблеми розглядали  на Всеукраїнській науково-практичній конференції «Рання комплексна допомога дітям з особливими освітніми потребами та їх родинам: реалії та перспективи» 21-22.11.2018р. у м.Львові в НРЦ «Левеня», за участю представників дошкільної освіти та директорів ІРЦ з різних регіонів України, а також з Польщі та Словаччини. 
    У складі делегації Вінницької області представником  від директорів ІРЦ була Л.Загарій - директор комунальної установи «Бершадський інклюзивно-ресурсний центр», яка  ознайомилася з моделлю ранньої підтримки розвитку дитини, що ефективно використовується за кордоном. 


     Директор НРЦ «Левеня» Віра Ремажевська поділилася досвідом організації ранньої комплексної допомоги дітям з сенсорними порушеннями в Україні. Педагоги з різних регіонів нашої держави оглянули Центр ранньої допомоги та відділення для дітей з комплексними порушеннями, взяли багато корисного для своєї подальшої роботи, зацікавилися багатьма ідеями, які можна втілити у своїх закладах, знайшли відповіді на чимало запитань. 
     Скільки позитивних емоцій, вражень, схвальних відгуків! Учасники конференції дякували за чудову організацію, дружелюбну та позитивну атмосферу, можливість перейняти досвід закордонних колег. Їх вразила віра, наснага та оптимізм директора «Левеня» та  професійна відкритість педагогів.


03.12.2018 | Aдмін

Вернутись назад