Розширена колегія освітян

    28 листопада 2018 року відбулася розширена колегія освітян за участю голови Бершадської районної ради Бурлаки М. Г., першого заступника голови Бершадської райдержадміністрації Ольшевського В. Е., начальника відділу освіти, фізичної культури та спорту Тартачної О. М.
    На колегії підведено підсумки участі школярів Бершадського району у зовнішньому незалежному оцінюванні 2018 року. Детально розглянуто заходи, проведені відділом освіти, фізичної культури та спорту щодо покращення результативності участі школярів у ЗНО, – моніторинг якості знань учнів 10, 11 класів з української мови та математики. 
 


     ЗНО – це той стартовий майданчик, з якого учень відправляється у світ дорослого життя. Яким би не був учитель майстер і учень старанний, життя ставить перед ними планку досконалості. Результат – це плідна співпраця. Тому сьогодні є актуальним питання  щодо якості освіти, яке знаходиться на постійному контролі відділу, фізичної культури та спорту, - це рівень  зовнішнього незалежного оцінювання.
     Начальник відділу освіти, фізичної культури та спорту Тартачна О. М. підвела підсумки участі учнів Бершадського району у ЗНО-2018.
     Також детально проаналізовано результати ЗНО (ДПА) з української мови та літератури, математики, історії України, англійської мови. 
     Провідний спеціаліст відділу освіти, фізичної культури та спорту Когут О. М.  підвела підсумки моніторингу якості знань учнів 10, 11 класів з української мови та математики.
       Голова районної ради Бурлака М. Г. звернув увагу присутніх на те, що якісна освіта – це передусім співпраця вчителя та учня, якісний показник якої забезпечується фаховістю педагога та міцними знаннями вихованців.
       Ольшевський В. Е., перший заступник голови Бершадської райдержадміністрації, зупинився на новому змісті сучасної освіти. Підкреслив, що високі результати зовнішнього незалежного оцінювання забезпечуються насамперед якісною підготовкою як учителя, так і учня.
        Отже, ЗНО – це результат співпраці «вчитель - учень». Час диктує своє: необхідно піднімати планку, постійно працювати над підвищенням вчительської майстерності, жити під рубрикою «вчуся я, вчу учня», і тільки тоді буде певний результат.
        Час спонукає до освоєння новітніх технологій, бо прогрес диктує свої умови: результативності, умілого підходу до розв’язання проблем сьогодення.
       Та й, врешті-решт, час запитає нас… Бо сучасний педагог несе велику відповідальність перед прийдешнім.


29.11.2018 | Aдмін

Вернутись назад