Семінар-практикум учителів хімії

     13 листопада 2018 року на базі Великокиріївської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар-практикум учителів хімії закладів  загальної середньої освіти району з теми " Шляхи використання елементів розвивального навчання на уроках хімії ".

      Учасники семінару мали можливість ознайомитися з досвідом роботи вчителя хімії Козленко Н.В.з теми « Розвиток творчого мислення учнів на уроках хімії».

     У практичному модулі семінару-практикуму педагоги відвідали  урок-квест у 7 класі з теми " Початкові хімічні поняття»,  а в  10 класі - урок партнерства з теми « Класифікація вуглеводнів. Алкани, номенклатура».

 



         Розвиток творчого, логічного мислення учнів на уроках хімії забезпечується обґрунтованим поєднанням традиційних і активних методів навчання,ефективного підбору змісту навчального матеріалу, широкого використання проблемних ситуацій з опорою на зону найближчого розвитку учнів, створення емоційно-доброзичливої пошукової атмосфери. Для цього  було використано цікаві задачі, хімічні головоломки та  ребуси,  роботу в парах, віртуальну лабораторію,  прийом «навчаючи  вчуся» та мультимедійні презентації.

       Також  з учасниками семінару працювала практичний психолог школи Мазурик В.П., яка провела розвивальне заняття « Формула щастя».

 



20.11.2018 | Aдмін

Вернутись назад