Освітяни Бершадщини відвідали Київ

    Стрімко змінюється час, змінюються потреби суспільства, а отже змінюються і вимоги до освітнього процесу. Це і новий стандарт, нова українська школа, нова педагогічна парадигма.  Педагогам як нікому іншому необхідно бути  в авангарді змін та новацій, адже саме вони готують до суспільного життя  прийдешнє покоління українців.

31 жовтня на запрошення народного депутата України Миколи Кучера  директорський корпус шкіл Бершадського району та шкіл  Джулинської  і Шляхівської ОТГ, працівники відділу освіти, фізичної культури та спорту райдержадміністрації відвідали столицю України.



     Найбільше емоцій, вражень та відгуків зібрала ознайомча екскурсія до київської гімназії “А+”. Цей навчальний заклад нещодавно розпочав свою роботу. Звісно, що технічна база та обладнання для навчального процесу тут на дуже високому рівні, й всі ми були вражені побаченим. Це школа –  зразок, школа майбутнього України.

    В гімназії «А+»  для кожної дитини створено унікальний освітній простір, у якому цікаво навчатися й спілкуватися, тут є все необхідне для  розвитку здібностей і талантів та формування навичок ефективного лідерства.

     Начальник відділу освіти, фізичної культури та спорту райдержадміністрації Оксана Тартачна подякувала адміністрації закладу від імені колег за змістовну, вдало організовану екскурсію, звернула увагу на те, що школа сьогодні – це той стартовий майданчик, де кожна дитина повинна навчатися критично мислити, ставити мету та долати труднощі.

     Цікавою та насиченою була екскурсійна подорож  столицею під час якої педагоги ознайомилися з  пам’ятками історії та культури.

     Керівники шкіл завітали до Києво-Печерської лаври, де прослухали цікаву розповідь про історію створення святині,  відвідали ближні печери, побували на церковній літургії.

     Ми є свідками творення сучасної історії, доленосні події розгортаються на наших очах… Незабутні враження залишились у кожного від перебування у Національному музеї «Історії України у Другій Світовій війні». Емоційна та змістовна розповідь про минуле і сучасні події на Сході України не залишила нікого байдужим.

     Освітяни Бершадщини також відвідали Верховну Раду України, де мали можливість ознайомитися з роботою  парламенту.

     «Я вірю, що завдяки освітянській реформі ми змінимо стандарти навчання, методи та підходи до виховання маленьких українців. І найголовніше - збільшиться рівень фінансування освітньої галузі та оплати праці вчителів. Вже цього року ми можемо бачити перші результати "Нової української школи". Маю сподівання, що поїздка залишила багато позитивних емоцій та яскравих вражень, надихнула на нові ідеї для розвитку освітнього простору» - сказав Микола Кучер підсумовуючи враження насиченого дня.

    Такі заходи сприяють мотивації, бажанню поєднувати традиції та інновації, удосконалюють професійну компетентність, підвищують прагнення ставати кращими, працювати на якісний результат.

    Щиро дякуємо Миколі Кучеру за  можливість ознайомитись з кращими зразками педагогічної реформи, доторкнутись до живої історії!



05.11.2018 | Aдмін

Вернутись назад