Організовано поїздку дітей учасників АТО до Камянець-Подільського

Нещодавно 30 дітей учасників АТО з різних шкіл району разом із спеціалістом відділу освіти, фізичної культури та спорту Когут О.М., методистом райметодкабінету Романчук І.П. та практичним психологом Мазурик В.П. відвідали незвичайне місто України - Кам’янець - Подільський.

Екскурсію приурочили до Дня захисника України.



Це місто вразило своєю красою і величчю іще на під’їзді до нього. Осінні краєвиди вабили золотисто – червоними кольорами, непомітно з’явилися шпилі споруд, а згодом - вимощена бруківкою дорога – незмінний атрибут міста. Досить глянути на нинішню архітектуру, щоб зрозуміти, наскільки тут панує особлива атмосфера Середньовіччя. Тому це місто часто називають «квіткою на камені».
Під час екскурсії учні відвідали середньовічні замки та храми; відчули смак справжньої історії, милувалися вірменським кварталом, слухали захоплюючі розповіді екскурсовода про католицький собор Петра і Павла. В архітектурі міста сплелися різні епохи та культури.
Наступним пунктом призначення була відома Кам’янець-Подільська фортеця, яка вразила величчю та недоступністю. Унікальність її архітектурного ансамблю в тому, що це одна з найкраще збережених фортець Європи ХVІ століття. Діти із задоволенням вивчали будівлю фортеці, стріляли з лука, фотографувались.
Вечоріло… Зовсім не хотілося прощатися з містом, але подорож добігала кінця. Вона залишила приємний, незабутній слід у дитячих серцях, подарувала яскраві враження та позитивні емоції, які не зітруться із пам'яті і пронесуться ними через усе життя.


29.10.2018 | Aдмін

Вернутись назад